Насловна Политика УРА: СДП-у се не може вјеровати

УРА: СДП-у се не може вјеровати

0
ПОДИЈЕЛИ

Данашња сједница Скупштине општине Никшић је нажалост показала да се тешко може вјеровати СДП у Никшићу. Одборник СДП у локалном парламенту је гласао за буџет општине за 2017. годину иако је буџетом предвиђено ново задуживање општине у износу од скоро милион еура.

Да иронија буде већа, ДПС се јавно захваљује својим бившим, а очиглено и будућим сарадницима.

„Локални функционери СДП-а, изгледа, немају исту политику као и врх партије, вјероватно је за појединце био тежак у мучан процес остајања без привилегија власти“, саопштено је из УРЕ.

„Њихово данашње гласање за потрошачки буџет из којег се само за камате банкама издваја преко 640.000 еура и за враћање дугова банкама преко 2,5 милиона еура је најбољи показатељ дјеловања СДП-а у Никшићу.
Вјерујемo да је то излован потез њиховог одборника“, наводи се у саопштењу.

Под слоганом “Потоња је УРА! За Никшић у стручне руке” представници Општинског одбора Грађанског покрета УРА у Никшићу, најавили су почетак предизборне кампање за локалне изборе у Никшићу у марту 2017. године.

Према ријечима предсједника Општинског одбора УРА Никшић, Рада Милошевића, слоган није случајно одабран јер ће у току кампање упознати грађане Никшића са једним, како је навео, неуспјешним радом тренутне власти.

“Уколико цјелокупна опозиција донесе одлуку да бојкотује локалне изборе у Никшићу, УРА ће, такође, бојкотовати те изборе. Донијели смо одлуку да предано радимо и да упознамо грађане Никшића са ситуацијом у овој општини”, истакао је Милошевић.

Самосталан наступ је, према његовом мишљењу, најреалнија опција, међутим, остављају отворене опције за евентуалне коалиције са странкама које су им програмски блиске.

“Ми не смијемо правити предизборне коалиције, што значи да са Демократским фронтом нећемо ићи у предизборну коалицију, али не значи да нећемо сарађивати по неким другим питањима”, појаснио је он додајући да уколико дође до промјене власти, лако ће доћи и до договора.

Висока функционерка УРА, Татјана Бечановић, запитала се да ли треба говорити о граду под Требјесом више од онога што говори Дворац краља Николе испред којег је и одржана данашња прес-конференција.

becanovic

“Ово је најсветије мјесто у Никшићу и зато смо овдје, да видимо како локална власт води рачуна о нашим светињама. Јасно вам је у каквом је стању Дворац краља Николе, ослободиоца града. Али, ево како се ми односимо према својој историји и према својим светињама”, казала је она нагласивши да ће Никшићани имати тежак задатак, а то је да се изборе са влашћу која је, како је навела, толико дубоко пустила коријене да људи и не виде да им је тешко.

Она сматра да је кретати са кампањом у условима у којима нико не жели да призна да му је лоше, веома тежак и огроман задатак.

“Ми смо осмислили кампању управо на овој причи да нудимо стручњаке. За проблеме које ми имамо, заиста је потребан читав низ стручњака да би се могло расправљати и рјешавати, како на локалном, тако и на државном нивоу”, објашњава Бечановић уз наду да ће грађани Никшића у марту смијенити садашњу управу.

Такође, додала је да се не треба водити уским интересима, него више размишљати о будућности свог града.

“Ово је био један од најмоћнијих градова бивше Југославије, сад нити има индустрије, нити перспективе за младе људе. То је оно што ми нудимо у сљедећем кораку, а за то ће нам бити потребна помоћ грађана Никшића”, поручила је она за крај.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here