Насловна Политика УРА Пљевља: ПМ честице и власт ДПС-а савезници у тровању грађана Пљеваља

УРА Пљевља: ПМ честице и власт ДПС-а савезници у тровању грађана Пљеваља

0
ПОДИЈЕЛИ

Грађани Пљеваља су се са првим снијегом, драстичним падом температуре и почетком гријаће сезоне суочили са енормним сатним повећањем штетних материја у ваздуху, наводе у одбору УРА у Пљевљима.

“Тако су у суботу 7 октобра ПМ 10 честице током читавог дана биле значајно веће од дозвољених да би у једном временском периоду биле и 16 пута веће од дозвољених параметара по информацијама са мјерне станице у граду”, казали су у пљеваљском одбору покрета УРА.

Наглашавају да је локална управа на челу са ДПС-ом исказала своју немоћ да било шта конкетније уради а посљедњи покушај изградње мини топлане у граду је доживио потпуни неуспјех јер је од обустављања тендера у фебруару ове године од стране локалне управе државној Комисији за контролу јавних набавки требало више од пола године да донесе одлуку о поништењу тендера на основу жалби учесника тендера.

“Поред тога јасно је да се годинама уназад пролонгира изградња другог блока ТЕ Пљевља и насушна топлификација града. Од свих мјера које је прописала Влада наставља се једино са реализацијом краткорочних мјера набавке брикета и пелета иако ова мјера није донијела никакве резултате протеклих година. Нису помогле ни изјаве стручне јавности да нови енергенти не могу смањити утицај штетних ПМ 10 честица у ваздуху. Уз то цијене ових енергената су ове године веће него ранијих година и примјетно је много мање интересовање грађана за набавку ових енергената”, тврде у покрету УРА у Пљевљима.

Казали су да је крајње вријеме да представници свих партија у локалном парламенту искажу јединствен став и донесу мјере које би биле прослијеђене надлежним министарствима на усвајање .

“Сасвим је јасно да је Влада ЦГ жртвовала грађане Пљеваља и да подгорички властодршци и не помишљају да издвоје значајнија средства из државног буџета за санацију катастрофалне еколошке и здравствене ситуације у граду. Грађане Пљеваља очекује још једна тешка гријаћа сезона са енормним прекорачењима штетних честица у ваздуху и великим ризиком за властито здравље и здравље своје дјеце” истичу у покрету УРА у Пљевљима.

Додају и да је јасно да без смјене републичке власти нема рјешавања тешких економских, социјалних, еколошких и здравствених проблема грађана Пљеваља.

“Грађани су једини који могу на сљедећим изборима смјенити неодговорну власт која жртвује здравље властитих грађана ради приватних интереса домаћих и страних тајкуна” закључују у покрету УРА у Пљевљима.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here