Насловна Политика УРА Пљевља: Пада свака маска ДПС-а

УРА Пљевља: Пада свака маска ДПС-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Прошла је и година дана како је општинама уз сагласност Владе ЦГ омогућена наплата еколошке таксе. У складу са тим у марту ове године локална управа у Пљевљима је од надлежних државних министарстава затражила увођење еколошке таксе коју би плаћали велики индустријски загађивачи.

Већ се сад после одређеног протока времена може рећи да се ради о још једној владиној шареној лажи, поручили су из Грађанског покрета УРА.

„Коначно је јасно да је Влади ЦГ важнији капитал браће, кумова, домаћих и страних тајкуна у тим великим пљеваљским предузећима од здравља грађана Пљеваља. Још једном се показало да Владу ЦГ не интересује равномјеран регионални развој сјевера државе.

Оно што је посебно привукло пажњу је чињеница да је градоначелник Пљеваља отворено критиковао однос Владе према Пљевљима што је први случај да се неки локални челник ДПС-а „дрзнуо“ да критикује своје партијске другове у Влади ЦГ без обзира да ли се ради о искреном потезу или смишљеном кораку у задњој години мандата.

Ипак оно што посебно зачуђује је ћутање локалног ДПС-а и његових коалиционих партнера кад је у питању радикалан иступ високог партијског челника и првог човјека Општине Пљевља.

Сви јунаци ником поникоше па чак кад су у питању и добро плаћени садашњи ДПС посланици са простора Пљеваља као и њихове колеге из прошлог сазива који и даље примају високе посланичке накнаде иако више немају посланички мандат.

Ипак овакво ћутање не чуди многе грађане Пљеваља. Подгорички моћници су увијек знали да добро проберу послушнике у Пљевљима који ће без поговора испуњавати сва њихова наредјења иако су многа била у супротности са животним интересима властитих грађана. Нажалост избор таквих послушника је увијек био широк. Зато не чуди да нема саопштења локалног ДПС-а у вези наведеног иступа градоначелника Пљеваља и његове оштре критике Владе ЦГ у вези неусвајања еколошке таксе за Пљевља.

Грађанима Пљеваља је коначно јасно да су партијама које су на власти у Пљевљима важније њихове личне привилегије и добро плаћена радна мјеста него опстанак властитих грађана и здрава животна средина.

Све маске су пале и сасвим је јасно да са ДПС-ом на локалном и државном нивоу и његовим коалиционим привјесцима нема бољег живота за обичне грађане, посебно оне са сјевера Црне Горе“ стоји у саопштењу Грађанског покрета УРА.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here