Насловна Политика УРА Пљевља: Неспособна ДПС власт приоритетне послове да препусти другима

УРА Пљевља: Неспособна ДПС власт приоритетне послове да препусти другима

0
ПОДИЈЕЛИ

У Пљевљима пролази још једна неуспјешна грађевинска сезона када је у питању изградња нове Мини топлане што је још један доказ немоћи државних и општинских ДПС органа да реализују било какав значајнији пројекат који би ублажио тешку еколошку и здравствену ситуацију у Пљевљима, саопштили су данас из УРА-е. Они су поручили да „неспособна ДПС власт без одлагања крене у реализацију приоритетних послова или те послове препусте другима јер времена за чекање нема“.

„Да подсјетимо грађане на досадашња празна обећана надлежних у држави и општини дата грађанима Пљеваља која никако да се испуне. Прошло је већ неколико година како се пролонгирају рокови око изградње Другог блока термоелектране, а изгледа исту судбину чека и изградња Мини топлане.

Наиме, још почетком новембра 2016. године након сједнице Радне групе за праћење и унапређење стања животне средине, државна секретарка у Министарству одрживог развоја и туризма изјавила је да би градња нове Мини топлане у Пљевљима могла да почне у току овогодишње сезоне гријања. Уз то је наведено да би се са изградњом нове топлане растеретило уже језгро града од прекомјерног загађења , посебно за грађане који живе у непосредној близини котларнице у Скерлићевој улици,“ казали су из УРА-е и истакли:

„Треба напоменути да је и градоначелник Пљеваља у фебруару 2017. године после пропалог тендера у обраћању на Јавном сервису рекао да не мисли да ће тендерске процедуре успорити пројекат и објаснио да ће нова топлана бити израдјена до краја 2018. године.

Оно што је сигурно је да грађани морају бити обавјештени зашто се касни са почетком радова јер сваки изгубљен дан ствара утисак да ће грађани још једну грејну сезону удисати ваздух који је штетан за здравље људи.

Крајње је вријеме да неспособна ДПС власт без одлагања крене у реализацију приоритетних послова који живот значе за грађане Пљеваља или те послове препусте другима јер времена за чекање нема.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here