Насловна Политика УРА : Одмах отворите ушће Бојане, кад исисавате толики новац

УРА : Одмах отворите ушће Бојане, кад исисавате толики новац

1
ПОДИЈЕЛИ

Грађански покрет УРА позива надлежне институције, а прије свега општинске службе, Агенцију за управљње Морским добром и Управу за воде, да под хитно покрену акцију отварања првог ушћа ријеке Бојане, које је сада практично затворено, налази се у саопштењу тог покрета.

Шефица одборничког клуба покрета УРА Арјана Курмемовић подсјећа да је у претходних мјесец дана “сваког дана, ушће било све мање и мање, док су надлежни органи затварали очи пред тим проблемом”.

“Чињеница да ријека Бојана сада има само једно ушће је – скандалозна. Због тога надлежне службе морају интервенисати одмах, без било каквих изговора, пребацивања надлежности и даљег одлагања”, указала је Курмемовић.

УРА је подсјетила јавност да је “током претходне године, Морско добро из Општине Улцињ приходовало преко милион еура, а да је значајан дио приходован искључиво од ријеке Бојане и привремених објеката и плажа, које се налазе у близини”.

“Са обзиром на то да је половина тог износа припала Општини Улцињ, просто је невјероватно да нико од надлежних органа не жели да плати “смијешну” суму новца, која је потребна да би багери опет отворили ушће“, истакла је Курмемовић.

Она указује да није потребно наглашавати шта све ријека Бојана значи за регион, државу, туристе, рибаре и укупан екосистем тог подручја.

“Зато је интервенција неопходна одмах, како би ријеци Бојани вратили изворни изглед и сјај. Свако даље одлагање наведених активности био би одраз незамисливе неодговорности и неспособности надлежних органа, за које не постоје ваљани изговори. Ријека Бојана је крвоток Улциња, који се мора одмах ставити под неупоредиво већи степен заштите”, закључила је Курмемовић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here