Насловна Друштво УРА: Неизмјернa хвала ватрогасцима, који жртвују своје животе

УРА: Неизмјернa хвала ватрогасцима, који жртвују своје животе

1
ПОДИЈЕЛИ

Дугујемо неизмјерну захвалност свим припадницима ватрогасне службе и служби заштите, као и припадницима свих других приправних јединица, који посљедњих недеља улажу надљудске напоре, свакодневно ризикујући сопствене животе, да сачувају имовину грађана од великих пожара који захватају готово све дјелове наше државе, истакли су у Грађанском покрету УРА.

„Људима, истинским херојима и алтруистима, који без мирног сна и слободних дана несебично раде како би грађани могли мирно спавати, чувајући безбједност наших живота и имовине, сваки грађанин ове државе дужан је исказати велику захвалност и поштовање. Без простора за било каквим оправдањима или пребацивањем надлежности, држава би морала показати већи обзир према свима њима, који за изузетно ниске плате и са давно застарјелом опремом, зарад нашег мира, свакодневно угрожавају своје животе“, указали су у Грађанском покрету УРА.

УРА наводи да је крајње неодговорно и скандалозно то да „државног новца увијек има за Лименку, КАП, брата, кума и друге тајкуне, а никада нема за куповину пријеко потребне ватрогасне опреме и јачање капацитета наведених служби“.

„Црна Гора има свега три „Аir Tractor“ авиона за гашење пожара, док смо – само од новца који смо дали за „Лименку“, могли купити још најмање пет таквих авиона. Са друге стране, и на постојећим долази до честих кварова, чиме се угрожавају животи пилота који учествују у акцијама гашења пожара. Новца за куповину нових, пријеко потребних авиона итекако има, а за то је потребно само мало несебичног, савјесног и рационалног поступања представника Владе“, истакли су у покрету УРА.

УРА подсјећа да би већи број авиона за гашење пожара „драстично олакшао посао свим припадницима ватрогасних јединица и јединица служби спасавања“, те да је „скандалозном продајлом канадера „ЦЛ-215“, прије више од двије деценије, учињена велика штета по Црну Гору и безбједност њених грађана“.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Neizmjerna hvala Vladi Crne i Gore i Brda,kao i DPSu,jer su prodali Kanadere ! Sad požare gasimo iz mješina i iz aviona za zaprašivanje komaraca i prskanje vinograda.
    Vizionarski potezi,lideri u regionu!
    URA za DPS!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here