Насловна Политика УРА наставила са окупљањем интелектуалаца: Сликарка Радуловић приступила покрету

УРА наставила са окупљањем интелектуалаца: Сликарка Радуловић приступила покрету

0
ПОДИЈЕЛИ

Позната академска сликарка, грађанска активисткиња и чланица Удружења ликовних умјетника Црне Горе, Марина Радуловић, приступила је Грађанском покрету УРА.

Из Грађанског покрета УРА не крију задовољство због приступања Марине Радуловић и истичу да ће УРА и даље радити на обједињавању свих слободних грађана у Црној Гори.

„Задовољство нам је што је Грађански покрет УРА избор многих слободних интелектуалаца и умјетника у Црној Гори. Приступање Марине Радуловић, која ће у покрету УРА бити задужена за област умјетности је само доказ да се мисија културне трасформације и уздизања Црне Горе наставља и да је све више грађана препознаје као насушну потребу,“ наводи се у саопштењу.

Радуловић је указала и зашто се одлучила за политички ангажман.

„УРА се јасно профилисала у грађански покрет који окупља људе снажних индивидуалности. Апострофирајући индивидуализам УРА утире пут другачијем парламентаризму у Црној Гори, указујући да се једино тако ствара истински демократско и грађанско друштво. Слободан грађанин наспрам апаратчика. Ја бирам ово прво. Зато се придружујем грађанском покрету УРА. Као умјетник и човјек коме је слобода императив, кроз ангажман у УРА-и желим да актуелизујем кључна, а предуго маргинализована, питања третмана умјетности и умјетника у Црној Гори,“ изјавила је Радуловић.

Марина Радуловић иза себе има преко 20 самосталних и велики број групних изложби у земљи и иностранству, а краси је импресивна биографија.

Радуловић је 1985. дипломирала на Факултету ликовних умјетности у Београду. Иза себе има преко 20 самосталних и велики број групних изложби у земљи и иностранству. 1988. магистрирала је на Факултету ликовних умјетности у Београду. 1988-89. као стипендиста француске владе похађа специјалистичке студије на Ецоле Натионале Супериеуре Дес Беуx Артс у Паризу код професора Владе Величковића. Студијски је боравила у Француској, Њемачкој и Шпанији.

Од 1985. чланица је Удружења ликовних умјетника Црне Горе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here