Насловна Политика УРА: Марковић извео државни удар, али на грађане Црне Горе

УРА: Марковић извео државни удар, али на грађане Црне Горе

1
ПОДИЈЕЛИ

За разлику од трагикомичног, исценираног „државног удара“ Марковић је извео озбиљан, опасан и прави државни удар, али на грађане Црне Горе, саопштио је данас члан Координационог одбора Грађанског покрета УРА, Милош Конатар. Он је нагласио да је неприхватљиво да, по ко зна који пут, ДПС наплаћује своје грешке из новчаника грађана, те истакао да је финале посрнућа у које је режим довео грађане Црне Горе одлазак у затвор предсједника Мреже младих ПЗП-а Николе Бајчетића, напоменувши да док се криминалци слободно шетају, порески дужници називају „бизнис елитом“, Маровићи слободно троше своје милионе које су отели од грађана – млади и слободни људи као Бајчетић се налазе у затвору.

Саопштење г. Конатара преносимо у цјелости:

Влада треба да наплати порески дуг, драстично смањи број службених возила, као и број службених путовања, а не да уводи додатне порезе, акцизе и намете грађанима Црне Горе. Поскупљење горива од 12 до 16 центи по литру и лож уља од 12 до 13 центи ће додатно осиромашити и умањити ионако малу куповну моћ грађана. Неприхватљиво је да, по ко зна који пут, ДПС своје грешке наплаћује из новчаника грађана.

Очигледне су биле преваре у најави од стране ДПС током кампање: док су грађане страшили са угроженошћу Црне Горе у исто вријеме су обећавали економску стабилност и просперитет, нова радна мјеста и бољи живот. А шта су грађани добили од стране ДПС? Само још једну изборну превару, овај пут од замјеника шефа режима, Душка Марковића. Прво је предложио и реализовао укидање дјечјих додатака за дјецу незапослених родитеља и смањење накнада за мајке са троје и више дјеце, да би потом Влада на чијем је челу донијела одлуку о поскупљењу свих врста горива и лож уља. Да ли сте ову политику обећавали грађанима током изборне кампање, замјениче Марковићу? Нисте, опет сте их преварили. Они који су Вам вјеровали, могу да виде како изгледа „сигуран корак“ ДПС.

Умјесто што Влада сваког дана све грађане Црне Горе задужује за 1,5 милиона евра, боље би било да наплати порески дуг од преко 700 милиона евра. Уосталом, већи дио тог дуга направили су пријатељи и људи блиски шефу замјеника Марковића, бившем премијеру Ђукановићу, тако да наплата не би требало да буде проблем.

Забрињавајући је податак да ће нас Влада само ове године задужити преко 450 милиона евра, а да ћемо се у наредне 4 године задужити преко 2,2 милијарде евра. За камате на кредите ће Влада ове године платити 96 милиона евра, а у наредне 4 године преко 350 милиона евра. Неприхватљиво, недомаћински и неморално је да сада режим своје грешке преваљује на леђа свих грађана и пореских обвезника. Нажалост, гориво ће бити само прво у низу поскупљења која чекају све грађане. Поскупљења нам куцају на врата, али ће зато плате и пензије остати исте или ће се смањивати. Толико о економској стратегији и политици ДПС и Владе замјеника Марковића.

За разлику од оног трагикомично исценираног „државног удара“ изборног дана, овај Ваш је озбиљан, опасан и прави државни удар, али на грађане Црне Горе и њихове новчанике!

Грађански покрет УРА позива Владу Црне Горе да недостајућа средства обезбиједи и драстичним смањењем броја службених аута и смањењем својих службених путовања. Они чак више и не крију да службена возила користе за одвожење дјеце у вртић и школу или одлазак у шопинг центре, љетовања и зимовања. Ако фале средства у буџету, да Вас питам колико сте заплијенили имовине стечене организованим криминалом и корупцијом? Колико сте наплатили накнада за концесије на име трошења наших природних богатстава? Није једини проблем што је у питању минималан проценат наплате, већи је тај што сте већину тих људи назвали „црногорском бизнис елитом“!? Другим ријечима, каква нам је Влада, таква нам је и бизнис елита.

ДПС нас је представом око „државног удара“ вратио у деведесете, опет су то урадили и када смо видјели редове на бензинским пумпама због поскупљења горива, да би финале посрнућа у које нас је режим довео био одлазак у затвор предсједника Мреже младих ПЗП-а Николе Бајчетића. Док се год криминалци слободно шетају, порески дужници називају „бизнис елитом“, Маровићи слободно троше своје милионе које су отели од грађана, а млади и слободни људи као наш колега Бајчетић налазе у затвору, Црна Гора неће изаћи из ’90-тих.

Колико год се трудили да идемо напријед, ДПС нас вуче назад, јер је то вријеме којем они припадају – и они и њихов шеф. И зато су Црној Гори потребне промјене, због будућности. А будућност не припада ни оваквом ДПС, ни Ђукановићу, ни Маровићу, ни Гвозденовићу, па ни замјенику Марковићу.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Moj konataru dzaba pricas pusti zarka i ranka nego zajedno sa dritanom i ostalom opozicijom organizujte proteste dosta nam je price o sto posto crnogorcima cetnicima srbima musllmanima svi smo u istoj muci svima su n frizideri prazni bili srbi crnogorci albanci muslimani. Ili drugi samo desetak posto bratije unisti sve nas zato se u pamet a na vama mladjima je da uzmete odgovornost na sebe ti dtitan becic knezevic a vase politicke nesuglasice ostavite ovo vam je zadnji trenutak da to uradite jer ovaj nrsrecni narod to ocekuje od vas u istoriju samo ulaze hrabri zato se u pamet braco

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here