Насловна Друштво УРА: Изостало кажњавање корупције у случају „Рамада“

УРА: Изостало кажњавање корупције у случају „Рамада“

0
ПОДИЈЕЛИ

Чин отпуштања самохране мајке у случају „СД“, који је разоткрио посланик Младен Бојанић, а гдје је документована злоупотреба трошења државног новца за потребе политичке партије Социјалдемократе, представници Грађанског покрета Уједињена реформска акција данас су оштро осудили, казавши да, у бесудној земљи, умјесто да су надлежни хитно реаговали и предузели адекватне мјере кажњавања очигледне корупције, једина реакција стигла је од менаџмента хотела Рамада, који је раскинуо уговор са савјесном радницом.

Из ГП УРА су истакли да сматрају скандалозним да људи који откривају нове епизоде афере „Снимак“, у режији врха Социјалдемократа, као једне сателитске странке политчких паразита, буду санкционисани и трпе посљедице, а да се актери злоупотреба шепуре по Влади и Скупштини.

„То довољно говори о вриједносном систему који је успоставила ова власт, а чија су персонификација странке попут ДПС-а, СД-а и Позитивне, који не да нису осудили овај сраман чин, већ су замјеном теза и медијским сипном хтјели из њега да профитирају. У прилог томе говори и чињеница да је Мило Ђукановић у Скупштини током премијерског сата, саопштио да је нормално отпуштање раднице која је открила злоупотребу државних ресурса и да би тако поступио сваки „одговорни“ послодавац“, нагласили су из ГП УРА.

Из те партије су истакли да је, на тај начин, премијер са „својим сателитима“ јасно стао на страни злоупотреба, те послао поруку да нема намјеру да се пљачкама државног новца и политичке корупције стане на крај.

„Охрабрујемо све грађане да се томе супроставе и да се једном заувијек промијени пракса трошења државног новца у политичке сврхе, те да нас њихов политички неморал не може демотивисати у борби за људска права и слободе“, додали су из ГП УРА.

Они су нагласили да, познавајући њено руководство, не постоји нада да ће Агенција за спречавање корупције реаговати.

Стога, апеловали су на специјалног тужиоца да хитно предузме одговарајуће мјере и утврди документовану одговорност СД-а и менаџмената Дирекције за жељезнице.

„Очекујемо да надлежни предузму мјере заштите „звиждача“ који ће, у то смо сигурни, када Црна Гора буде једном слободна, бити награђени као људи који су помогли у демотирању оваквог накарадног система који је постављен. Као свој скроман допринос понудићемо да се храброј, одговорној и оштећеној радници, обезбиједи бесплатна одбрана од стране адвоката“, закључили су из Уједињене реформске акције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here