Насловна Политика УРА: Гдје су резултати ВДТ-а?

УРА: Гдје су резултати ВДТ-а?

0
ПОДИЈЕЛИ

Иако је прошло девет мјесеци од избора Ивице Станковића за врховног државног тужиоца, још није подигнута ниједна оптужница за високи криминал и корупцију. Грађански покрет УРА зато јавно поставља ВДТ-у питање како мисли да оправда плату коју му дају грађани Црне Горе, надајући се да он неће бити још један од послушних шрафова клептократске владајуће гарнитуре.

ura

„Јавност тражи одговор гдје су помаци у афери Телеком и зашто пролазе мјесеци док се наше тужилаштво упозна са документацијом из САД, из које би требало да буде јасно ко је од високих функционера узео 7.35 милиона евра мита“, саопштили су из УРА.

„Исто тако, зашто су након афере Снимак процесуирани само извршиоци прљавих послова куповине гласова и то на начин да сада бивају осуђени на симболичне, условне казне. Гдје су идеолози и креатори незаконитог и кукавичког прекрајања воље грађана? Да ли ће се ВДТ ухватити у коштац са влашћу огрезлом у корупцији и пљачки или ће са њом давити у мочвари закулисних радњи, превара и црне хронике?“, питају из овог покрета.

Кажу да врховни тужилац, ако мисли да стекне кредибилитет, заједно са Специјалним тужилаштвом врло брзо мора да се ухвати у коштац са галопирајућом корупцијом, која је кључни разлог урушавања здравственог, социјалног, школског и сваког другог система по којем се препознају нормалне државе.

„Од Врховног тужиоца грађани, као и наши партнери на Западу, очекују искораке. Није довољно да ВДТ само демонстрира енергичност и одлучност када се појави пред камерама, нијесу довољни стални извиђаји јер ће посљедице бити несагледиве ако се хитно не стане на пут пљачки и расипању државне имовине и ресурса Црне Горе. Држава Црна Гора и њени грађани немају времена за још један поданички тужилачки мандат већ траже резултат и почетак оздрављења унакаженог правосудног система“, закључују из УРА.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here