Насловна Политика УРА: Гдје су пријаве против гробара никшићке привреде?

УРА: Гдје су пријаве против гробара никшићке привреде?

0
ПОДИЈЕЛИ

Општински одбор Грађанског покрета УРА Никшић изражава протест поводом покретања кривичних пријава против 35 радника Рудника Боксита Никшић због начина како су покушавали изборити своја радничка права.

URA

„Не сматрамо да је начин на који су радници Боксита то урадили добар, али да ли је исправно и оправдано да ти исти радници већ годинама не могу обезбиједити основне услове за живот својих породице? Да ли је „господо“ из власти који сте урушили некад најбоље предузеће у окружењу, нормално да радници мјесецима не примају муком зарађен новац?“, питали су из УРА.

Раде Милошевић, члан Координационог одбора УРА, сматра да било гдје у свијету радници у рудницима, када крећу да се спуштају у рударска окна, отпоздрављају једни другима са поздравом „Срећно“, што довољно говори у каквим условима раде. „Непојмљиво је да за тако ризичан посао не буду адекватно плаћени.“

Каже да једино у нашој држави радници ем што не добијају зарађен хљеб него приде добијају и кривичне пријаве. „Овим потезом недомаћинска власт у Црној Гори показује да су им радници и радничка класа задња рупа на свирали, која свира само за њима узак круг кумова и пријатеља који су оголили и уназадили црногорско друштво.“

„На овакав начин покушавају умирити и последњу искру радничког отпора, који жели да скрене пажњу на „цунами“ који је задесио све раднике у Црној Гори. Посебно је то изражено у премијеровом родном граду гдје више раднички хљеб не зарађују радници Грађевинског, Аутопревозног, ПТК, Конија, ШИК Јаворка, Мљекаре, Рудника Боксита,а какве су стратешке партнере довели иста судбина очекује и ово мало радника Жељезаре и Металца. Постављамо питање премијеру и његовим ресорним министрима ко ће да кривично  одговара што су радници у свим овим никшићким предузећима доведени до просјачког штапа“, додаје Милошевић.

„Да је иоле уређена правна држава за све ово кроз шта пролазе радници у Никшићу до сада би одговорни морали бити на издржавамју затворских казни, али очигледно је премијер за ових 25 година поставио такав систем да је најбоље да је што мање фирма и радника у њима јер је тако сигурнији и безбрижнији од било каквог радничког бунта, на чијим крилима је у џемперу дошао на власт. И поред тога, увјерени смо да се ближи потоња ура на власти гробарима радничке класе у Црној Гори“, закључили су из УРА.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here