Насловна Политика УРА: ДПС-у је слобода кошмар, ћерање и пребројавање крвних зрнаца посао

УРА: ДПС-у је слобода кошмар, ћерање и пребројавање крвних зрнаца посао

0
ПОДИЈЕЛИ

Мирко Павићевић, координатор Форума младих УРА Никшић наводи да је Општина Никшић одавно на дну. Као разлоге за такву тврдњу наводи да Општином руководи крња и нелегитимна власт, да је дуг Општине скоро 40 милиона евра, да су малверзације и преваре матрица функционисања локалне управе.

Поред свега тога, како наводи Павићевић, назови локална власт уништава културу и историју града под Требјесом тиме што хероју града и симболу слободне Црне Горе и антифашистичког свијета, Љубу Чупићу додјељује слијепу улицу.

Павићевић наглашава да је свјестан да се ДПС јежи од ријечи слобода и постојаност али ипак скреће пажњу локалним „фотељашима“ на чињенице о Љубу.

„Драга господо ‘фотељаши’ Љубо Чупић је херој, лик и дјело свега часног и поштеног у Никшићу али и у Црној Гори. Својим ријечима и ставом поставио је локалне издајице на своје мјесто а својим осмјехом бодрио своје другове док је смрти гледао у лице. А шта ви радите? По његовом имену називате слијепу улицу у насељу Хумци. Срамите ли се таквог поступка назови господо? Питамо секретара Секретаријата за културу, да ли га је срамота чињенице да још увијек не постоји спомен биста Љубу Чупићу у нашем граду? Питамо и господина Грбовића, да ли га је срамота проћи улицом Љуба Чупића?“

Павићевић је позвао надлежне да слијепу улицу у Хумцима преименују у Улицу Демократске партије социјалиста јер би симболично одговарала тој најдеструктивној организацији у Црној Гори која је за готово три деценије успјела да уништи све што ваља у Никшићу и Црној Гори.

Павићевић истиче да ће Форум младих Грађанског покрета УРА Никшић у септембру поднијети иницијативу за додјелу имена Љуба Чупића за једну од три главне саобраћајнице у граду.

„Не чуди нас однос према Љубу Чупићу од стране актуелне власти. Та идеологија је њима страна, слобода је оно што њима долази у кошмарима, а насупрот Љубу они се и даље баве ћерањем по Црној Гори и пребројавањем крвних зрнаца. Али слободна и антифашистичка Црна Гора никада није нестала и на већ првим наредним изборима смјестиће ДПС на маргине црногорског друштва, гдје су увијек и припадали“, закључује Павићевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here