Насловна Политика УРА: Дијаспора доказала да сјевернокорејска власт у Никшићу нема слуха за културу

УРА: Дијаспора доказала да сјевернокорејска власт у Никшићу нема слуха за културу

0
ПОДИЈЕЛИ

У одбору УРА Никшић, поносни су на чињеницу да су њихове идеје уродиле плодом, те да им јавно изнесене опомене према градској управи имају смисла.

„Наиме прије пар мјесеци, јавности смо предочили чињеницу како се наша локална самоуправа руга са културно историјским споменицима града. Такође, опоменули смо их да свјетски признати осмјех храбрости, не заслужује слијепу улицу у насељу под Требјесом, већ нешто много више. Данас чујемо да ће се градити споменик истакнутом народном хероју Љубу Чупићу”, истичу у покрету УРА Никшић.

Из покрета УРА у граду под Требјесом захваљују се донаторима и Црногорцима из иностраства, који су увидјели да сјевернокорејска власт у Никшићу нема слуха за културу.

„Љубо Чупић, народни херој, човјек чији је осмјех исписао славну историју Никшића и Црне Горе, конаћно ће красити Његошеву улицу, у славу наше дијаспоре. Неизмјерно се захваљујемо дијаспори која нам увијек изнова и изнова чува образ. Оно што нас забрињава, јесте то што локална власт на челу са Грбовићем, још увијек нема смисао, да поштује славну историју и културу града“, наглашавају у покрету УРА Никшић.

Кажу и да су навикли од „капетана лађе која тоне“ да нема смисла низашта друго осим да пуни своје џепове те џепове својих надређених.

“Због свега наведеног у најмању руку морално би било да власт на челу са Грбовићем поднесе оставку, због срамоте и свега лошега што чине како за привреду, младе тако и за културну и историјску баштину града”, закључује се у саопштењу УРА Никшић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here