Насловна Друштво УРА Цетиње: Еколошки инцидент у Пријестоници

УРА Цетиње: Еколошки инцидент у Пријестоници

0
ПОДИЈЕЛИ

“Несавјесним испуштањем тешко ложивог уља – мазута угрозили су здравље грађана и дугорочно девастирали простор“ казао је Саво Лакићевић, представник цетињског одбора Грађанског покрета УРА.

Цетињска УРА најоштрије осуђује скандалозан поступак испуштања токсичних и канцерогених супстанци и позива на директну одговорност оних који су својим чињењем угрозили здравље грађана у насељима Подграница и Доње поље, али и дугорочно девастирали тај простор. Међутим, хитније од утврђивања одговорности је спријечавање ширења поменутих супстанци како би грађани били безбједни.

21733611 10213370756239861 679948176 o 409x307 УРА Цетиње: Еколошки инцидент у ПријестонициЛакићевић истиче да су “умјесто почетка радова на санацији понора који се најављују готово пред сваке изборе јуче директно из зграде Општине, путем канализационих цијеви, добили пошиљку у виду тешко ложивог уља – мазута које се разлило по имањима и двориштима око црне еколошке тачке Пријестонице. Згрожени оваквим поступком мјештани су се спонтано окупили и затражили подршку цетињске УРА-е не би ли на тај начин заједнички извршили притисак на надлежне и спријечили даље испуштање и ширење отровних материја, а у крајњем и могућу еколошку катастрофу“.

Оно што посебно брине Лакићевића је то да је “услед обилних падавина земљиште већ упило значајан дио токсичних и канцерогених супстанци, а у том случају последице би остале трајне“.

Стога Лакићевић саопшетење закључује питањима:

,,До када ћете затварати очи пред оваквим и сличним проблемима? Када ће неко сносити одговорност? Је ли вас срамота празних обећања са Понора?“

  • КЉУЧНЕ РИЈЕЧИ
  • УРА
ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here