Насловна Политика УРА: Чекамо одлуку СНП-а у Котору – опозиција или ДПС

УРА: Чекамо одлуку СНП-а у Котору – опозиција или ДПС

3
ПОДИЈЕЛИ

Напуштање сједнице которског парламента од стране 14 одборника (ДФ, Демократе, СДП и УРА) на јучерашњој сједници није био „недемократски чин“ и није било „индикативно“, како су медијима изјавили неки од локалних политичара, већ је то била јасна порука руководству локалног СНП-а, и они то знају, наводи се у данашнјем саопштенју ГП УРА, које у име Покрета потписује Љиљана Поповић Мошков, предсједница одбора УРА у Котору.

Она је истакла да су од дана одржавања избора па до данас, ове опозиционе странке са пуним уважавањем и респектом према СНП сазивали састанке позивали их и покушавали започети преговоре, а да су, међутим, челници СНП прво одбили да потпишу заједнички документ о томе да неће преговарати са ДПС-ом о формирању власти, а затим поставили услов у вези са оставкама чланова СДП и захтјев да СДП не уђе у нову власт већ да истој да мањинску подршку.

„Позивање на овакве ускостраначке принципе, за нас из опзиције није и не може бити оправдани аргумент због којег би се могли довести у питање опозициони преговори. Сматрамо да је принцип смјене ДПС приоритетан принцип, поготово ако сте на њему задобили повјерење бирача на изборима. То је овдје случај и то сви знамо. Било који други принцип поставити испред тог је у најмању руку неодговорно и неозбиљно према сопственим бирачима“, наводи Поповић Мошков.

Остатак саопштења преносимо у цјелости:

ljiljana-popovic-moskov-12

Покушавали смо стрпљиво, без јавних прозивки и на састанцима, истаћи колико је важно да опозиционари сви скупа формирају нову власт, бирајући најквалитетније и најпрофесионалније кадрове без обзира одакле долазе, који ће часно и потпуно транспарентно обављати своју дужност. Сви смо сложили да расподјела функција није важна, колико је важно да нова власт руководи нашим градом у циљу његовог просперитета, а не у циљу личних и партијских интереса.

Опозиционари су у том смислу нудили СНП да сам формира власт, коју ћемо ми остали подржати, нуђено је да изаберу функције на којима мисле да ће дати највећи допринос, али је све то одбијено и тврдоглаво остало при првобитно датим условима.

Ова условљавања остатку опозиције нијесу прихватљива и то смо јасно и недвосмислено образложили више пута уз пуну аргументацију. То смо објашњавали и на прексиноћњем састанку свих представника опозиције, али безуспјешно. Представници СНП су напустили састанак прије краја.

Због свега тога, осјећали смо моралну и сваку другу обавезу да се након 45 дана од избора и неоглашавања, једноставно морамо јавно обратити грађанима и рећи „гдје је запело“, што смо јуче на скупштинском засједању и урадили. Већ трећи пут се сазива скупштина,а ми излазимо без предлога за кадровска ријешења. Грађани морају знати зашто је то тако. Такође смо упутили и апел СНП-у да на својим органима у најскорије вријеме, а најдаље до краја сљедеће седмице донесе дефинитивну одлуку да ли жели да са нама опозиционарима смијени ДПС са општинске власти или не жели. То од њих очекује и више од 6000 которских опозиционих бирача, међу којима и 1000 који су свој глас дали СНП-у.

Остаје нам да се надамо да ће и јучерашњи предлог Андрије Поповића добити исти епилог као и сви досадашњи предлози и покушаји опозиције у преговорима са СНП-ом, а то је и да ће и њему бити упућен исти услов као и СДП-у. Дакле, да прво либерали поднесу оставке у власти па да се тек онда може разговарати о његовом педлогу. Принцип је принцип, зар не?

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Za predsjednika komunitade Kotrske stavit Obrada Pavlovica

  a za predsjednika skupstine Nevnku Bajkovic Liberalni savez

 2. 0
  0

  SNP je stranka koja je s DPS-om napravila najgoru podjelu u Crnoj nam Gori.Svi funkcioneri su im vazda bili i jesu,obične gu.ice. Velika je muka dok ne nestanu sa političke scene,kao pajtonovci darka pajovića.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here