Насловна Политика УРА Беране: Нема оправдања за 55% незапослених у Беранама

УРА Беране: Нема оправдања за 55% незапослених у Беранама

0
ПОДИЈЕЛИ

Соња Ђукић-Шарић представница беранског одбора покрета УРА оцијенила је далеко поразним полугодишњи извјештај Завода за запошљавање, који је показао да је у Беранама број незапослених порастао са 2,8 хиљада у јуну прошле године на садашњих шест хиљада. По тим подацима број незапослених значајно је већи од броја запослених у Беранама и износи 4,5 хиљада, па стопа незапослености износи 55% у том граду, подсјећа на погубне податке из Берана, Соња Ђукић-Шарић.

„Способност државне власти и новог руководства Завода за запошљавање Црне Горе да се ухвате у коштац са великим проблемом незапослености у Црној Гори, најбоље се види у овим подацима. Незапосленост расте, одговорни заривају главу у пијесак а грађани Берана живе на апаратима,“ напоменула је Ђукић-Шарић.

Представница покрета УРА из Берана истиче да су из Завода за запошљавање као разлоге за велики проценат незапослености у том граду навели све (пријављивање средњошколаца и високошколаца, престанак права на накнаде за мајке са троје и више дјеце, пријављивања по основу стицања материјалне помоћи…), изузев оног реалног – да у Беранама већ деценијама нема отварања нових радних мјеста.

„Тродеценијска државна власт уништила је сваки индустријски погон у граду, на улице оставила хиљаде гладних радника а и даље их није срамота да износе овакве податке. И то покушавају да оправдају смијешним разлозима. Могли су навести и да је љето било екстремно вруће, па је и због тога стопа незапослености расла у Беранама. Тада би њихова оправдања звучала реалнија од ових које наводе,“ казала је она.

Соња Ђукић-Шарић закључује да су преварени и понижени грађани Берана изгубили свако могуће повјерење у државне функционере и да ће знати то да покажу на првим наступајућим изборима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here