Насловна Друштво Упозорење Зурофа: Хрватска држава се мора супроставити негирању Јасеновца

Упозорење Зурофа: Хрватска држава се мора супроставити негирању Јасеновца

Чврсто вјерујем да у земљама у којима је локално становништво активно учествовало у масовним убиствима, сви нацистички и усташки симболи морају бити забрањени

3
Ефраим Зуроф

Директор Центра „Симон Визентал“ у Јерусалиму Ефраим Зуроф рекао је да се фашизам и неофашизам у Хрватској могу зауставити једино ако се руководство те државе недвосмислено супротстави негирању „Јасеновца“. Он је за „Вечерње новости“ истакао да хрватске власти треба да донесу закон о забрани усташких симбола, слогана и књига које негирају злочин у Јасеновцу.

Поводом књиге „Разоткривена јасеновачка лаж“ аутора Јосипа Печарића и Стјепана Разума, која представља најновији покушај негације геноцида у „Јасеновцу“, Зуроф каже да злочини не смију остати заборављени и некажњени.

– Чврсто вјерујем да у земљама у којима је локално становништво активно учествовало у масовним убиствима, сви нацистички и усташки симболи морају бити забрањени, а негирање геноцида мора бити забрањено и кажњиво законом – рекао је Зуроф.

Он истиче да Хрватска треба да омогући да се кроз образовни систем научи прецизна историјска прича о Другом свјетском рату, с посебним нагласком на геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима у Хрватској, као и на Холокауст.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    0

    ma znate sto gosp Zurof kao i ostali iz tog Centra, svi vi samo pricate i ponavljate iste recenice i fraze kako je u hrvatskoj na snazi sve jaci ustasizam i fasizam i kako to treba zaustaviti. pa to je nesto sto je poznato jos od 45e i odavnije, a kroz 80e se zagrijavalo sve dok 9e nije buknulo u pozar. i niko nista nije uradio a vas Centar, uz tu i tamo pokoju opasku, isto nista. toliko je jevreja stradalo po cijeloj hrvatskoj, ne samo jasenovcu i jadovnu pa su „jaki“ jevreji vec odavno mogli, da su htjeli, stisnuti hrvatsku koja nije zasluzila samo opomenu nego i da bude stavljena pod kontrolu svjetske Pravde, koja nazalost ne postoji. zato se hrvatska i ponasa tako. nista ovo nije za sto su oni inace spremni. a vi i dalje pametujete.

  2. 2
    0

    Ukrajina, Estonija, Letonija, Litvanija, Albanija i tzv. „Kosovo“, a posebno Hrvatska i Bosna i Hercegovina (nikako ne treba zaboraviti muslimanske ustaše!) su najdrastičniji primjer revizionizma, neofašizma, neonacizma i ekstremnog, divljačkog šovinizma, ali licemjerna „međunarodna zajednica“ (UN, EU, SE, OEBS, NATO) ćute kao „zaliveni“!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here