Насловна Мозаик Упознајте седам руских чуда

Упознајте седам руских чуда

0
ПОДИЈЕЛИ

Прије пар година неколико руских ТВ/радио станица и новинских кућа организовало је гласање о руским чудима. Сваки становник Русије је могао учествовати у гласању које се одвијало путем интернета и смс порука. Ово је њихов избор.

Бајкалско језеро

Бајкал се налази у источном Сибиру и сматра се најдубљим језером, али и највећим резервоаром питке воде на свијету. Дубоко је 1.500 метара, а боја воде је упркос њеној дубини изразито бистра и плава.

bajkalsko-jezero-dimbleby

 

Долина гејзира

Долина се налази на Камчатки, а занимљива је због стотина активних и атрактивних гејзира. Сврстана је на УНЕСKО-ву листу свјетске баштине.

Споменик мајци домовине

Овај велики споменик саграђен је педесетих година прошлог вијека у Волгограду у част свим војницима који су изгубили живот у Другом свјетском рату. Споменик је уврштен у Гиносову књигу рекорда, а чак је два пута виша од кипа слободе у Њујорку.

Петерхоф

Ово мјесто изграђено је према наредби Петра I почетком 17. вијека и налази се у непосредној близини Санk Петерсбурга. Због обиља зеленила, воде, злата и дивне архитектуре – сматра се топ атракцијом у туристичкој понуди Русије.

 peterhof1

Катедрала Васиља Блаженог

Катедрала се налази на Црвеном тргу а препознатљива је по својим куполама и бојама. Саграђена је у периоду између 1555. и 1561. године у част побједе цара Ивана Грозног над Монголима.

Стубови Комске републике

Нико није сигуран у то када су настали, али научници се слажу у једном – да је само природа могла начинити нешто такво. Процјењује се да су настали прије 200 милиона година, а њихова висина је – 42 метра.

Елбрус

Највиша тачка Русије, а према некима и највиши врх Европе. Препун туриста и заљубљеника у скијање и зимске радости. Висина му је 5.600 метара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here