Насловна Политика Ђурић: Земље које су прекрајале наше границе желе да уклоне УНМИК –...

Ђурић: Земље које су прекрајале наше границе желе да уклоне УНМИК – непријатног сведока

0
ПОДИЈЕЛИ
Марко Ђурић

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је изјавио данас да је Унмик непријатан свједок за све који крше међународно право и да зато покушавају да га склоне, преноси „Танјуг“.

Ђурић је, коментаришући јучерашњу сједницу у Савјету безбједности о ситуацији на КиМ и како види захтјеве Приштине за укидање Унмика уз образложење да би тај новац могао боље да се потроши, рекао да је једностано проглашење КиМ незаконито и да је зато њима потребно да се уклоне непријатни сведоци.

„УНМИК је непријатан сведок за све оне који крше међународно право и илегалне сецесије наше јужне покрајине, погрома и злочина и свега што се дешава противно међународном праву. Сад би те земље које су пре само неколико година покушале да прекрајају наше границе, а сад говоре тобоже да никакве границе не могу да се прекрајају, они би хтели да сакрију УНМИК и да се направе да је све одувек било онако како су они планирали“, истакао је Ђурић гостујући на РТС-у и нагласио:

„Србија је бранећи себе бранила међународно право, док су други нападајући Србију потокопавали темељне принципе међународног права.

Цинично је да представници појединих земаља, на пример Велике Британије кажу да не може да се разговара о мењању граница на Балкану које су они покушали да промене пре само неколико година. То показује врсту циничног односа који говори и о томе да код појединих представника међународне заједнице нису сазрели услови за објективно сагледавнаје стварности.“

Дикректор Канцеларије за КиМ казао је да би волио да је притисак међународне заједнице на Приштину мало доследнији, како би до дијалога.

„Видим да када је реч о европским интеграцијама Приштине* се говори о некаквој демаркацији наше границе, дакле да Приштина* врши демаркацију наше границе, што је јасно у интересу статусног става који има Приштина*, или о питању борбе против криминала и корупције што је у интересу свих, али нико од њих не поставља Приштини* услов за Заједницу српских општина да би добили неки напредак по питању односа са ЕУ“, казао је Ђурић.

Албанци више од века знају шта хоће, време је да сачувамо КиМ

Ђурић је истакао да „Албанци више од једног века, од оснивања Призренске лиге, знају шта хоће и раде на томе“ и поручио да Срби зато треба да се добро замисле и окупиме све снаге у борби за очување онога што је наше на КиМ, „да сачувамо наш народ, наше светиње и земљу односно КиМ“, преносе „Новости“.

„Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић јуче у Њујорку изнео чињенице о стању на КиМ, унутрашњем дијалогу и настојањима Србије да кроз дијалог и миран начин пронађе решње, што је и окосница политике коју заступа Вучић“, наводи директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Приштина* – сепаратистичка влада на КиМ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here