Насловна Политика Унапређење односа Србије и Индије

Унапређење односа Србије и Индије

0
ПОДИЈЕЛИ

mrkic sa indijom

Иван Мркић, шеф српске дипломатије и државна министарка за спољне послове Индије Принит Кор констатовали су да две земље повезује вишедеценијско пријатељство и да постоји висок степен разумијевања између те двије земље, преноси Б92.

Индија не признаје насилно одузету срску територију

Мркић је захвалио на доследном ставу Индије у погледу непризнавања једнострано проглашене независности Космета, који је Кор и овом приликом поновила, наведено је у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Током разговора су размотрене могућности унапређења укупне сарадње ове двије земље, посебно у области привреде, културе и просвете, а указано је и на потребу даљег јачања уговорне сарадње.

Потписан Протокол о билатералним преговорима

У присуству министра Мркића и државне министарке Кор потписани су Протокол о билатералним преговорима између Србије и Индије о приступању Србије Светској трговинској организацији и Уговор о давању у закуп индијској страни зграде за резиденцију индијског амбасадора у Београду.

Мркић и Кор посјетили су и информационо-технолошки парк у Инђији и обишли нову зграду, чијом изградњом је завршена прва фаза пројекта изградње овог центра модерних технологија.

Мркић је том приликом истакао да Србија високо цијени ангажман индијских компанија у изградњи информационо-технолошког парка у Инђији и изразио очекивање у погледу повећања обима индијских инвестиција у Србији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here