Насловна Поглед Улога Арноа Дaнжана у мафијашком оргијању Цанета Жапца, Мила Бритве, Бебе Келнера…

Улога Арноа Дaнжана у мафијашком оргијању Цанета Жапца, Мила Бритве, Бебе Келнера…

0
ПОДИЈЕЛИ

vojislav-seselj2

У завршној речи пред Хашким трибуналом оптужени Војислав Шешељ се позвао на писање „Времена“ о члану европског парламента и припаднику француске обавештајне службе Арноу Данжану. Читаоцу ће овде бити омогућено да прочита оригинални текст „Времена“ из 2009. године и Шешељеву интерпретацију.

„То је та игра која се игра“

Војислав Шешељ у завршној речи пред Хашким трибуналом 14. марта 2012.

Тај француски обавештајац зове се Арно Данжан, сада је члан Европског парламента на листи странке ратног злочинца Николе Саркозија. Зашто ратног злочинца? Због бомбардовања Либије. Арно Данжан је један од главних заштитника највећег мафијашког боса на Балкану, Станка Суботића званог Цане Жабац. Он му пружа заштиту и рачуна да ће уз његову помоћ да постигне неке политичке ефекте у Београду, јер садашњи режим, без обзира што је изразито прозападни, без обзира што често прихвата захтеве западних сила на уштрб интереса српског народа, није спреман баш до краја да изда, и зато они праве алтернативу која ће прихватити све.

Нећете ви да прихватити независност Косова, хоће Томислав Николић и Александар Вучић, нећете ви то да урадите, хоће њих двојица, нећете ово, хоће њих двојица.
То је та игра која се игра, и Арно Данжан је иначе познат по прљавим пословима на Балкану, деловао је као шпијун на подручју Босне и Херцеговине, Хрватске, Косова и Метохије и Црне Горе. Па се онда 2002. године придружио француском министарству спољних послова, па су га послали да буде једно време саветник Хавијера Солане, па је опет 2005. године постао, као обавештајац, саветник за југоисточну Европу француског министра спољних послова, да би 2011. године био изабран за посланика у Европском парламенту.

Многе новине су о томе писале, па на пример лист „Време“ 6. августа 2009. године, да је Арно Данжан омиљени пријатељ Мила Ђукановића и Станка Суботића, ви знате ко је Мило Ђукановић, такође велики мафијашки бос који је на власти у Црној Гори више од 20 годинa, италијански судови воде против њега низ истрага због шверца цигарета, и не могу још ништа јер га штити председничка, односно премијерска функција.

Арно Данжан је омогућио Суботићу да се, упркос потерници Интерпола, несметано креће Француском, организовао сусрет Ђукановића и председника Француске Николе Саркозија, и Арно Данжан је свесрдно помогао да Томислав Николић, како пише „Време“, растури Српску радикалну странку, а све време је одржавао присне контакте и са Чедомиром Јовановићем и Бебом Поповићем, као и са Хашимом Тачијем. Арно Данжан је 1994. године био шеф француске обавештајне агенције у Сарајеву и директно је умешан у организацију злочина у Сребреници, и главни извршиоци злочина Доминик Петрушић, и Милорад Пеле (…), командант 10. диверзантског одреда, уопште се не процесуирају, а процесуирају се људи који су или делимично умешани или никакве везе са тим нису имали…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here