Насловна Политика Украјински националисти блокирали конзулат Русије у Одеси

Украјински националисти блокирали конзулат Русије у Одеси

0
ПОДИЈЕЛИ

Украјински радикални националисти блокирали су данас зграду генералног конзулата Русије у украјинском граду Одеси.

Руски генерални конзул у Одеси Валериј Катункин је рекао да су украјински националисти ометали одржавање пријема у конзулату поводом Дана Русије, блокирајући улаз у зграду, пренео је ТАСС.

„Пријем поводом Дана Русије је ометан. Украјински радикали, посебно представници Десног сектора и Азовског корпуса, блокирали су улаз у зграду“, наводи Катункин и додаје да су украјински националисти били агресивни.

Према његовим речима, власти Одесе практично су игнорисале молбе Генералног конзулата Русије да омогуће приступ гостима на територију дипломатске мисије, као и да заштите њихову безбедност.

„Написали смо раније одговарајућу ноту, локалне власти су или искључиле телефон, или су биле ван домета, или су говориле да је патрола упућена, али патрола код нас није била“, изјавио је Катункин телевизијском каналу „Русија 24“.

Око стотину активиста организација ’евромајданског’ усмерења 10. јуна окружило је Генерални конзулат Руске Федерације у Одеси да би осујетило обележавање Дана Русије, саопштио је локални лист „Тајмер“.

Како је наведено, у протестима учествују представници свих главних организација „Евромајдана“: Самоодбране, Десног сектора, Аутомајдана и Савета за јавну безбедност.

Демонстранти су испред улаза у конзулат поставили аутомобил са звучницима који емитују антируске песме.

Прес-служба Главне управе Националне полиције Украјине у Одеској области навела је да је ситуација испред конзулата мирна.

„Тамо је све у реду, ситуација је под контролом, нема нарушавања јавног реда и мира. Тамо је око 70 активиста“, навели су у прес-служби.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here