Насловна Политика Украјинци признали да су изгубили аеродром; oно што је пронађено код убијених...

Украјинци признали да су изгубили аеродром; oно што је пронађено код убијених шокирало је све(ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Нови и стари терминал, контролни торањ и сви други објекти одбране на доњецком аеродрому су потпуно уништени. Последњи бранилац је погинуо данас – известио је помоћник министра одбране Јуриј Бирјуков.

ukrajina aerodrom donbas

Бирјуков је написао да му је тешко да призна истину, али да после 242 дана борбе нема виши живих припадника украјинског батаљона „Киборг“ на територији доњецког аеродрома.

Украјински извори тврде да је део украјинских бораца успео да се жив извуче са аеродрома, али да се сумња да још има оних који су затрпани у рушевинама. Истовремено руска телевизија „Лајфњуз“ емитовала је снимке лешева за које тврде да су припадници одреда „Киборг“ који су ликвидирани на аеродрому.

Код убијених украјинских војника на доњецком аеродрому војници ДНР пронашли су аудио снимке. Када су борци батаљона „Спартак“ узели да их преслушају шокирали су се њиховим садржајем.

На снимачима пронађеним код неколико убијених Украјинаца били су снимци америчке емисије „Контакт са истином“ коју води баптистички проповетник Чарлс Стенли. Снимци су били на енглеском и руском.

,,Надам се да ће ови плејери за вас бити подршка и охрабрење, надам се да ће бити подршка вашем духовном расту и сазнању о Исусу Христу. Нека се истините речи утисну у ваше срце“,  поручио је амерички проповедник украјинским борцима. Снимачи су нађени код свих војника, а војници ДНР верују да су украјински борци били индокритинирани проповедима Чарлса Стенлија.

,,Код свих убијених смо нашли овај плејер. У једном моменту Стенли их храбри да не треба да се плаше да погину. Американац има каже „ускоро ће све бити у реду, а ви ћете тамо бити дочекани раширених руку“ испричао је командант Моторола, чији војници су ослободили аеродром.

Оно што је Моторолу зачудило је што није било снимака на украјинском, већ само на руском и енглеском.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here