Насловна Друштво Украјинци отказују концерт Кустурице због подршке Криму (ВИДЕО)

Украјинци отказују концерт Кустурице због подршке Криму (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство културе Украјине затражило је од министра унутрашњих послова и Савета за националну безбедност да забране чувеном српском редитељу Емиру Кустурици да одржи концерт у Кијеву због његове подршке поновном уједињењу Крима са Русијом.kusturica

Бреговић непожељан у Украјини због концерта на Криму

Министарство је проценило да је концерт Кустурице и његовог бенда „No Smoking Orchestra“, заказан за 28. Јули у Кијеву, „неприкладан“ због, како је објашњено, „могућих провокација“.

Свирка је требало да буде одржана у украјинској престоници у част обележавања хиљаду година од смрти кијевског принца Владимира Великог.

Украјинске власти су већ у априлу отказале један концерт у Кијеву, и то из истог разлога. У питању је био такође српски музичар — Горан Бреговић — који није могао да наступи у украјинској престоници са својим „Оркестром за свадбе и сахране“ због тога што је претходно, у марту месецу, већ наступао на Криму.

Бреговић је, између осталог, компоновао и музику за Кустуричине филмове, а сарађивао је са великим светским звездама као што су Иги Поп и Сезарија Евора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here