Насловна Политика Украјина уводи нове мере за улазак Руса у земљу

Украјина уводи нове мере за улазак Руса у земљу

1
ПОДИЈЕЛИ

Украјина намерава да уведе строжа правила за улазак држављана Русије, преноси „Комерсант“ позивајући се на изворе у влади и парламенту те земље.

Према информацијама листа, визни режим неће бити уведен, али ће бити уведена друга ограничења. Границу ће моћи да пређу само грађани који имају биометријски пасош, а биће потребно и да се претходно попуни електронски упитник на сајту Министарства иностраних послова Украјине. 

У упитнику ће бити неопходно да грађани на украјинском или на руском језику наведу личне податке, укључујући професију и радно место, као и циљ путовања и места која намеравају да посете.

„У будућности ће бити потребно месец дана раније најављивати долазак, уз изузетак хитних случајева, као што су, на пример, болест или смрт рођака“, саопштио је извор листа.

Наведено је да ће одлука о новим мерама бити усвојена ускоро, најкасније 1. септембра.

Раније је Министарство иностраних послова Украјине саопштило да је спремно да уведе визни режим за Русију. Врховна Рада је, међутим, била против ове одлуке, јер сматра да ће она донети више штете него користи земљи.

Извор: Спутњик

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ако би кнез Владимир васрсао да ли би и он подлегао тим мјерама? https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_I_%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8 Владимир I Велики , Владимир Свјатославич или Свети Владимир (958 — 1015) је био велики кнез Кијева, који је прешао на хришћанство 988. и после тога је покрстио целу Кијевску Русију.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here