Насловна Насловна Украјина прекида преговоре са ЕУ, окреће се Русији!

Украјина прекида преговоре са ЕУ, окреће се Русији!

5
ПОДИЈЕЛИ

Flag_of_Ukraine

Украјина је зауставила припреме за придруживање Европској унији, преноси РИА „Новости“. Руски предсједник Владимир Путин поздравио је одлуку Кијева, док су представници Европске уније изразили разочарање.

Украјински кабинет министара донио је одлуку да прекине припреме за потписивање споразума са ЕУ, те да ће обновити „активан дијалог“ са Москвом.

Тај процес је, како су истакли, суспендован у интересу „националне безбједности“. Осим тога, влада је поручила одговарајућим министарствима да предложе Русији и ЕУ стварање тростране комисије за питања трговинско-економских односа, те обнове дијалога с државама Царинског савеза и ЗНД-а о активирању трговинско-економских веза.

Руски предсједник Владимир Путин поздравио је спремност Кијева да унаприједи економску сарадњу Украјине са Заједницом независних држава, укључујући Русију.

Према ријечима Путиновог портпарола Дмитрија Пескова, предсједник Русије изразио је спремност “за трилатералне преговоре“ и разрађивање и усавршавање модалитета трговине и економске сарадње.

С друге стране, Европска унија је изразила разочарање због одлуке Украјине, истичући да би споразум те земље и ЕУ повећао инвестиције у тој земљи.

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон казала је да одлука Кијева „разочаравајућа, не само за ЕУ, већ, и за народ Украјине“.

Разочарање због потеза Украјине изразила је и посматрачка мисија Европског парламента у тој земљи.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  То Владимире! Путине! Наравно да ће се свак имало нормалан окренути прије Русији него трулој ЕУ!!!!

 2. 0
  0

  Dačiću, Vučiću i ostale Tome i Vukovi! Ugledaje se na Ukrajince! Zanemarite razočaranje Eštonke i okrenite se Svijetloj Rusiji! Krajnje je vrijeme!

 3. 0
  0

  Наравно д а браћа иду браћи.Путин зна да окупи расуту браћу све словенске народе,а сви словенски народи настадоше од срба,,,,е сад замислите које преваре су браћи сервирале бечко ватиканска сатанистичка школа…словени,сеобе словена,погрешну историју у школама.ПУТИНЕ ЧЕКАМО ТЕ У ЦРНОЈ ГОРИ,У АЛНАБИЈИ И НА КОСОВУ НИ МИ НЕЋЕМО У ФАШИСТИЧКУ ЕУ.МИ ХОЋЕМО ИСТИНУ И РЕВИЗИЈУ ИСТОРИЈЕ КОЈУ НАМ ДЈЕЦА УЧЕ ПОГРЕШНО У САТАНИСТИЧКИМ ШКОЛАМА ВАТИКАНА С АДОМАЋИМ ИЗДАЈНИЦИМА!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here