Насловна Политика Украјина: Пендрецима на пензионере и жене (ВИДЕО)

Украјина: Пендрецима на пензионере и жене (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Само годину дана послије „Евромајдана“, када су активисти оптужили бившег предсједника Виктора Јануковича за прекомјерну употребу силе против демонстраната, нове украјинске власти отишле су корак даље.

Видео-снимак постављен на Јутјуб приказује интервентну јединицу украјинске полиције како против мирних демонстраната, међу којима су били углавном жене и пензионери, користи пендреке и пријети да ће отворити ватру.

Украјинска Влада користила је тешко наоружане специјалне полицијске снаге у Кијеву како би разбила демонстрације одржане у знак протеста против владиних мјера смањења трошкова.

Како би показали колико су озбиљни, полицајци су пријетили да ће пуцати у масу ако их ико нападне.

Снимак који је постављен на Јутјуб приказује полицију како користи пендреке против демонстрација на којима су махом учествовали жене и пензионери.
„Не радимо ништа незаконито, само стојимо овде“, довикнуо је неко из масе полицији, али то није било довољно Порошенковим маскираним људима, него су почели да разбијају мирне демонстрације отимајући транспаренте и гурајући људе.

berkut-specijalna-policija-ukrajina-foto-rojters-1393404341-452017

„Ако нас неко пипне, пуцаћемо!“, урлао је полицајац према маси.
Потези актуелног украјинског предсједника Петра Порошенка драстично се разликују од његовог претходника.

Бивши предсједник, који је оборен са власти у пучу прошле године, наредио је својим полицијским снагама да не користе силу и не пуцају на демонстранте, иако је маса окупљена на тргу Мајдан била много агресивнија, бацајући молотовљеве коктеле на снаге реда. Прошло је годину дана откако се промијенила власт у Кијеву. Друга је Влада и други прсједседник, међутим свеукупно стање у земљи није се побољшало. У ствари, стање се знатно погоршало: економија је на ивици колапса, рат на истоку дуго траје, а показује се и да Украјинци немају слободу да искажу неслагање и демонстрирају против садашњих власти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here