Насловна Политика Украјина: Нове жртве, крхко примирје (ВИДЕО)

Украјина: Нове жртве, крхко примирје (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Три украјинска војника су убијена, а девет их је рањено у последња 24 часа на истоку земље гдје трају сукоби владиних и проруских снага.

ukrajina 5

Погибија војника указује на крхкост примирја које је прије двије недеље закључено између Кијева и вођа проруских снага у источној Украјини и које је имало за циљ да оконча сукоб у којем је до сада страдало 6.000 људи.

Војни извор, који је желио да остане анониман, није изнио додатне детаље агенцији Ројтерс, а потпарол војске рекао је у ранијој изјави да су проруске снаге јуче гранатирале украјинске позиције 22 пута.

Европа и САД су изразиле наду да би споразум који је договорен у Минску прошлог мјесеца могао да допринесе смањивању тензија у конфликту који је довео до тога да везе између Русије и Запада буду на најнижем нивоу јос од времена Хладног рата.

Украјина и проруске снаге свакодневно се међусобно оптужују за оружане нападе који, како оцјењује Ројтерс, успоравају примјену мировног уговора из Минска, који предвиђа и повлачење тешке артиљерије.

Проруске снаге позвале су новинаре да посвједоче да је оружје уклоњено са линије фронта, али Организација за европску безбједност и сарању (ОЕБС) наводи да не може да потврди да је оружје повучено зато што им није дозвољен приступ мјесту на које је оружје премјештено.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here