Насловна Издвојено Укључење из мрака

Укључење из мрака

1
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Сибин

У овдашњу, најухапшенију јавност на Балкану (изузимајући случај Косово које је из себе изгнало сваки вид медијатизације тим потезом се винувши директно у демократска блаженственија), допутовала још једна непријатна вијест, која нас обавјештава о новом пеху који је задесио црвену монтенегрину, и сигурно си упознат да је водећа војна сила на некој од бандера Брисела успентрала, ни више ни мање, до „погрешну заставу“, која је, ако ћемо поштено, црвена и са жутим моментима, па, опет, све су прилике да је фејк, а то, дабоме, није добар знак на старту овог тако обећавајућег војно-политичко-економско-итд. брака…

Међутим, не будимо накрај срца: административно извињење уследило је путем мејла (таман се фејк застава размахала са бандере разлагана првим западним повјетарцем), и очас посла неспоразум се изгладио, ми се, право говорећи, нисмо стигли ни љутнути, кад је виртуално сандуче завибрилало са поруком у коме је тужан смајлић цвркутао: СОРИ ГАЈС! – (Зле ћуди би рекле како нам се не да са тим војним савезом; прво нам ћушкају „премијера“, затим по бриселским бандерама пентрају фејк заставу.

Ах, чујем Кривокапића и његову политику – о непреговорљивим стварима, гдје дипломатски негодује: Та застава никако није ова коју носим о реверу; то није у потпуности по спецификацијама, ипак сам ја један мандат преŚедио у Вашем дому, све док ме коалициони партнери нису тек тако обурдали са те фунцкије. Мада, то је сад нека друга, тј. домаћа стори о чијем наравоученију и не бих баш, јер још је рано…)

Ок, одбимо на овоме: Алијанса откако је монтенегрина ушла у њен војни савез, не престаје да банчи, па према томе (и промилима еуфорије), нормално је да је до забуне могло доћи, као и до пентрања фејк заставе која је тргована, ама кад ти кажем, на тушкој пјаци, што, свакако, не значи да треба одмах дићи руке (не читаш правилно – не пише: дићи фрку!), и забости у дубоко малодушје.

Некидан је Влада исто банчила, шампањ и торта од ораха натопљена румом можда је узрок свему, и шта ако је Влада забрљала са пошиљком, те је ладно могло испасти и црње, замисли да је, пак, у пакету сенднула неку другу заставу (нпр. Косова), и тек би онда настао прави пичвајз, пази шта ти ја велим. Али, тако је то са тим јебеним протоколима про форме!

Потписнику редова сасвим је свеједно коју заставу за коју бандеру у којем Бриселу вјешају; разумјевши Хану Арент која каже – „О политици није могуће говорити а да се не говори о слободи, и о слободи није могуће говорити а да се не говори о слободи“ – шта ме се тиче фарса са фејк заставом, кад и она „орђинал“ не представља истог потписника истих ових редова… Давно сад бјеше откако сам као грађанин ускраћен и слободе и политике!

Пјер Казалет се жив изједе од муке, непрестано бунца – како је до кикса могло доћи!, али ми овдје, је л` да, савршено разумијемо да управо та застава симболизује овај режим који је у свему фејк. Нарочито у политици слободе, демократије и људских права. Гле чуда, Бриселу то и даље непознаница, па се све мислим да нас можда не мијешају са неком другом земљом, што није искључено.

Слобода за Чађа!

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Слажем се са аутором, потпуно је небитно коју су и какву крпу искачили на тамо неку бандеру у Бриселу. Очигледно је и да припадници режима једнако као и ми маре за ту крпу. Свесни су и они да је тај циркус са заставама организован само зато да заклони од јавности чињеницу да је Црна Гора, по први пут, окупирана без отпора и истину да су глобалисти прогутали и тзв. „црногорску сувереност“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here