Насловна Друштво Укинут притвор Шарановићу и Кољеншићу

Укинут притвор Шарановићу и Кољеншићу

1
ПОДИЈЕЛИ

Виши суд укинуо је притвор Слободану Шарановићу и Ратку Кољеншићу.

Шарановић је оптужен за организовање убиства Николе Бојовића, иначе брата Луке Бојовића – наводног вође земунског клана, у центру Београда 29. априла 2013. године.

Он се терети за криминално удруживање и тешко убиство путем подстрекавања.

Кољеншићу се ставља на терет извршење кривичног дјела криминално удруживање и кривично дјело тешко убиство путем помагања.

У оптужници, која је трећи пут враћена на дораду, пише да су планирали да убију и Владимира Јовановића и Филипа Кораћа, за које су сматрали да су припадници Бојовићеве организоване криминалне групе, коју су сматрали одговорном за убиство Бранислава Шарановића 2009. године.

Истрага о убиству Бојовића води се и у Србији и у Црној Гори, а Шарановић је главноосумњичени у оба случаја.

Српске власти тврде да је организовао убиство Бојовића, како би се осветио његовом брату Луки Бојовићу који наводно стоји иза убиства Шарановићевог брата Бранислава (66), који је је убијен у Београду у октобру 2009. године. Тај злочин још није ријешен.

Шарановић је негирао умијешаност у злочин.

Он је на једном од четири рочишта казао “да ако икада буде у могућности да ће се “одужити” свима који су му смјестили да одговара пред судом”.

Након што је члан вијећа, суткиња Биљана Ускоковић упитала да ли Шарановић пријети суду, окривљени је казао да “само слабићи пријете”.

“Људи који пријете су слаби карактери и то се не испуњава. То што сам рекао је порука. Ко ми је ово направио, вратићу му”, казао је Шарановић.

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here