Насловна Друштво Ухапшено четворо осумњичених за тероризам

Ухапшено четворо осумњичених за тероризам

0
ПОДИЈЕЛИ

Најмање четворо људи ухапшено је данас у Атини, у оквиру истраге о џихадистичкој ћелији, растуреној ове седмице у Белгији, пре него што су њени чланови успели да изврше било који напад, саопштио је извор из грчке полиције.

Akropolj-Atina-Partenon

Грчка антитерористичка полиција покушава да открије да ли су ухапшени, међу којима је Абделхамид Абауд (27), највероватније вођа ћелије, планирали нападе из Грчке.

Хапшење се одиграло у кварту Панграти у Атини, усред дана, а том приликом заплењено је и неколико мобилних телефона, наводи извор из полиције.

Белгијске службе безбедности завршиле су ове седмице обимну антитерористичку акцију у којој су двојица осумњичених убијена, а већи број особа ухапшен.

Полиција је извела серију рација у западном предграђу Брисела Ајндховену и у градићу Вервијеу близу немачке границе са циљем да разбије групе џихадиста које су спремале терористичке нападе.

Двојица осумњичених убијена су у размени ватре са полицајцима у Вервијеу, а једна особа је рањена.

Белгијске власти су раније саопштиле да су терористи спремали терористичке нападе сличне онима које су џихадисти прошле недеље извели у Паризу, али да белгијске групе нису биле директно повезане са француским џихадистима.

Абауд, Белгијанац мароканског порекла, озлоглашени је џихадиста, који је боравио у Сирији, наводи, АФП.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here