Насловна Друштво Ухапшени Вања и Вук Ђуришић. Породица не дозвољава приступ комуналној полицији (ВИДЕО)

Ухапшени Вања и Вук Ђуришић. Породица не дозвољава приступ комуналној полицији (ВИДЕО)

7
ПОДИЈЕЛИ

Црногорска полиција ухапсила је јутрос Вању Ђуришића и његовог сина Вука, који се већ дуже времена боре да им подгоричке градске власти врате земљиште које им је незаконито отето.

„Јутрос подгоричке новине осуле паљбу са објавама, комуналци пријете на сав глас. Најавили су акцију за јутрос у 10 часова. Очекујемо велики напад и притисак на нашу породицу. Силом на приватну имовину! Бранићемо се. Устав нам даје то право“, навела је Данијела Ђуришић на свој ФБ профилу, а убрзо након тога полиција је ухапсила њеног супруга и сина.

Породица Ђуришић већ 54. дана борави у Јереванској улици на Забјелу, борећи се за своја права, односно за праведну надокнаду поводом експропријације 1.023 квадрата земљишта.

Na silu, bez naloga preskacu nasu ogradu, upadaju na nasu zemlju, hvataju Vanju i Vuka i silom ih odvode u policiju.

Geplaatst door Danijela Djurisic op donderdag 3 augustus 2017

Радници Водовода јутро су са грађевински машинама прекинули довод воде преко кога се породица Ђуришић снадбијевала водом од када протестују на улици.

Иначе, породица Ђуришић се већ годинама бори са Главним градом за повратак земљишта који је његова прадједовина, а на којем се између осталог налазе основна школа Октоих и преко којег је прошла Јереванска улица, и коју су, због нереаговања власти, блокирали.

Ђуришићи: Бранићемо земљу гандијевски али, сви и увијек, као што бисмо и Црну Гору да је нападнута

Комунална полиција дошла је данас у Јереванску улицу, тражећи од породице Ђуришић да омогуће комуналној служби да ријеше проблем са изливањем фекалија из шахте на њиховом породичном земљишту у Јереванској.

Породица је одбила да дозволи приступ службеницима све док Главни град не потпише уговор са њима и не донесу одлуку да се изврши праведна експропријација њихове имовине.

Саво Ђуришић је рекао комуналном полицајци да нису проблем Ђуришићи већ градска администрација.

„Све ћемо ријешити за два сата само нека општина поступи по законима Божјим и земаљским. Не морају платити одмах, ако немају новац, али морају испоштовати чињеницу да је ово наше. Бранићемо земљу гандијевски, али сви и увијек као што би бранили Црну Гору да је нападнута,“ казао је Саво Ђуришић, брат и стриц јутрос ухапшених Вање и Вука Ђуришића.

7 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    takva je MNE. kriminalci slobodno šetaju i troše pare a nedužne hapse. Vanja da nijsi terorista . ko te hapsi može ti svašta prikačit

  2. 0
    0

    Прије него почнемо дрвље и камење бацати на црногорце присјетимо се и случаја Вулић у Републици Српској коме су отели земљу и прилаз кући у име кума великог србенде Додика.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here