Насловна Друштво Ухапшени осумњичени за крађу новца из Бара и Подгорице

Ухапшени осумњичени за крађу новца из Бара и Подгорице

1
ПОДИЈЕЛИ

Полиција у Бару ухапсила је Н.Ц. (41) и Р.В. (33) из Подгорице, због сумње да су, на штету двије пословне банке у Бару, починили кривична дјела тешка крађа и тешка крађа у покушају.

lopov

„Сумња се да су Н.Ц. и Р.В, 21. јануара око 17.10 часова, дошли до банкомата пословнице „Ерсте банке“, у улици Владимира Роловића, гдје су подесним средством обили вратанца банкомата кроз која се избацује новац. Они су се потом, како се сумња, удаљили и вратили се након што је клијент банке имао безуспјешну трансакцију новца на банкомату. Тада су, сумња се, пришли банкомату и уз помоћ металног алата који су приликом обијања поставили унутра извукли и отуђили новац у износу од 700 еура“, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Осумњичени Н.Ц. и Р.В. су такође, како се сумња, истог дана покушали да на исти начин отуђе новац из банкомата пословнице „Societe General Montenegro banke“, у улици Маршала Тита.

„Али у томе нису успјели будући да их је радник обезбјеђења примијетио након чега су они побјегли са лица мјеста“.

Из полиције је саопштено да су код осумњиченог Н.Ц. пронађен и одузет новац у износу од 750 еура и 4.800 динара, као и алат који су, како се сумња, ова два лица користила приликом вршења кривичних дјела.

„Осумњичени Н.Ц. и Р.В. су, уз посебан извјештај као допуну кривичне пријаве, приведени замјенику Основног државног тужиоца у Бару, који им је одредио задржавање у полицијским просторијама до привода судији за истрагу Основног суда у Бару. Судија за истрагу је овим лицима одредио притвор у трајању до 30 дана, након чега су спроведени у Завод за извршење кривичних санкција“, додаје се у саопштењу полиције.

Пронађен новац је уз посебан извјештај предат надлежном тужиоцу, док је алат упућен Форензичком центру ради вјештачења.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here