Насловна Друштво Ухапшен шеф албанског Интерпола

Ухапшен шеф албанског Интерпола

0
ПОДИЈЕЛИ

 Албанска полиција ухапсила је шефа албанског бироа Интерпола у Тирани и још једног званичника, због злоупотребе положаја, извијестили су албански медији.

marko froku

Шеф бироа Интерпола у Тирани Артан Барјактари и бивша шефица, сада начелник сектора, Лорета Аља, ухапшени су у понедјељак због „случаја Фроку„, јавила је АТА.

Барјактари и Аља су занемарили своју дужност око хапшења и екстрадиције посланика Марка Фрокуа, оптуженог да је учествовао у убиству 1999. у Белгији.

Двоје високих званичника албанског Интерпола оптужени су да су од министарства правде задржавали захтјев од Интерпола из Брисела који се тиче Фрокуа, а који је послат у Тирану у јануару ове године.

Белгијски амбасадор у Албанији Аник Ван Калстер изјавио је у понедјељак у Скадру да је случај Фроку „техничко питање“ и да је на албанском правосуђу да га ријеши.

Ово је техничко питање пошто се случај и даље истражује. Сматрам непримјереним да даље коментаришем. Албанија се посматра у погледу имплементације својих обавеза као држава кандидат за чланство у ЕУ„, рекао је белгијски амбасадор.

Посланик Демохришћанске странке Марк Фроку, који је ухапшен прошле седмице због давања лажног исказа и налази се у кућном притвору, сада се суочава са оптужбом за убиство са предумишљајем које се сумњичи да је починио у Белгији 1999.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here