Насловна Политика Ухапшен руководилац подручне јединице барске полиције због проневјере новца

Ухапшен руководилац подручне јединице барске полиције због проневјере новца

0
ПОДИЈЕЛИ

bar_montenegro_5216

Данас, педесет минута иза поноћи у Бару је ухапшен руководилац подручне јединице барске полиције Владан Лаковић, због основане сумње да је присвојио 112 хиљада еура које су му повјерене у служби на чување, преноси агенција Мина.

,,Владан Лаковић је како се сумња, починио поменуто кривично дјело на начин што је у својству службеног лица – руководиоца Подручне јединице Бар у за сада тачно неутврђеном периоду у првој половини 2010. године противправно присвојио око 112 хиљада еура, које су му повјерене у служби на чување.

Из полиције су казали да је тај новац у претходном периоду уз потврде привремено одузет приликом обраде три полицијска предмета.

,,Поступајући по захтјеву тужилаштва да се судији за истрагу Вишег суда у Подгорици достави привремено одузети новац не налази у просторијама Центра безбједности Бар”, каже се у саопштењу.

Из полиције је саопштено да криминалистичка обрада упућује на сумњу да приликом примопредаје новца Лаковић, након напуштања службеничког мјеста, није предао новац који му је био повјерен у служби на чување.

,,Против њега је поднијета кривична пријава због основане сумње да је починио кривично дјело проневјера. Након хапшења он је уз кривичну пријаву предат Основном државном тужилаштву у Бару које му је донијело рјешење о задржавању”, каже се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here