Насловна Друштво Ухапшен члан криминалне групе Луке Ђуровића, одузето блиндирано возило, кокаин…

Ухапшен члан криминалне групе Луке Ђуровића, одузето блиндирано возило, кокаин…

0
ПОДИЈЕЛИ

Одузета три пиштоља, меци, блиндирано возило и кокаин – наводни члан криминалне групе у Бару Вељко Ковачевић ухапшен, а пет особа приведених у Подгорици и Бару. То је исход синоћње полицијске рације.

Слика великог броја припадника подгоричког Центра безбједности и Посебне јединице, наоружаних дугим цијевима који у готово сваком кварту главног града, али и Бару, заустављају возила и претресају путнике, улазе у градске локале и контролишу госте, наредних дана биће честа појава. Разлог је намјера полиције да заведе ред између завађених криминалних група, а посебно да обезбиједи сигурност грађана.

“Опсадно стање” у главном граду услиједило је након што су у врху безбједносног сектора закључили да је за већу сигурност грађана и конкретне резултате у раду, потребно појачати превентивни и оперативни рад на терену.

Другог дана полицијске рације, службеници Центра безбједности Подгорица и Бар су синоћ одузели три пиштоља од чега један комад ватреног оружја са 14 метака и два стартна пиштоља, блиндирано возило и седам паковања са материјом за коју се сумња да је кокаин.

“Од безбједносно интересантног лица Дражена Чађеновића (30) из Подгорице је одузето блиндирано возило “БМW 5“, подгоричких регистарских ознака. Возило је одузето ради провјере“, истичу у УП.

Службеници ЦБ Подгорица су такође код пет особа, које нијесу безбједносно интересантне, пронашли и одузели два стартна пиштоља и седам мањих паковања са прашкастом материјом за коју се сумња да је опојна дрога кокаин.

“Лица су приведена. О догађајима је обавијештен надлежни тужилац. Против њих ће, сходно изјашњењу тужиоца, Суду за прекршаје бити поднијете прекршајне пријаве из Закона о оружју и Закона о спјечавању злоупотребе дрога. Одузета материја ће бити упућена Форензичком центру ради вјештачења“, казали су у УП.

Службеници ЦБ Бар су такође синоћ у улици Владимира Роловића у Бару контролисали безбједносно интересантно лице Вељка Ковачевића (25) из тог града, наводно припадника организоване криминалне групе коју је водио Лука Ђуровић у Бару.

Када је уочио полицајце Баранин је покушао да побјегне, али су га полицијски службеници сустигли и ухапсили.

“Код њега у џепу од јакне пронађен пиштољ марке “Глоцк“, цал. 9 мм, са оквиром у којем се налазило 14 метака истог калибра”, казали су у УП.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, који је квалификовао кривично дјело.

“Ковачевић је ухапшен због основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја”, казали су у УП.

Он је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужиоцу, а пиштољ и муниција ће бити упућени Форензичком центру ради вјештачења.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here