Насловна Друштво Ухапшен активиста НВО За нас: Упао у редакцију Вијести док је полиција...

Ухапшен активиста НВО За нас: Упао у редакцију Вијести док је полиција јурила за њим

1
ПОДИЈЕЛИ

Драган Сошић данас је ухапшен у редакцији Вијести гдје је упао након што је полиција јурила за њим. Он је принудно доведен у ЦБПГ на разговор на који се није појавио иако му је био уручен позив.

Сошић је припадник невладине организације Грађанска иницијатива за нас.

„Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су посљедњих дана у више наврата покушали да уруче Д.С. позив да се јави у ЦБ Подгорица ради обављања разговора сходно одредбама Закона о јавним окупљанима. Д.С. је то упорно избјегавао, као што је избјегавао телефонску комуникацију са полицијским службеницима. Позив му је на крају уручен а у позиву је био назначен разлог његовог позивања у службене просторије ради обављања разговора, вријеме у које је требало да дође у ЦБ као и да ће у случају недоласка бити принудно доведен у ЦБ. Д.С. се није одазвао позиву односно није дошао у ЦБ Подгорица ради обављања разговора“, саопштено је из полиције.

„Полицијски службеници су данас око 15,30 часова примијетили Д.С. у улици Слободе у Подгорици. Кад су кренули да му прилазе он се дао у бјекство док су полицијски службеници потом покушавали да га сустигну. Д.С. је након кратког бјежања упао у редакцију Вијести. Полицијски службеници су ушли за њим и, уз сагласност запослених у Вијестима да обаве свој дио службених радњи и уз захтјев заштитарске службе која обезбјеђује редакцију да се лице преузме, извели су Д.С. и службеним возилом га довели у просторије ЦБ Подгорица“, додаје се у саопштењу.

Слиједе даље мјере и радње у вези са разлогом због којег је Д.С. претходно уручен позив да да изјаву у ЦБ Подгорица.

Члан Грађанске иницијативе „За нас“ Демир Хоџић написао је на свом Фејсбук-профилу да су полицајци хтјели да спријече Сошићево присуство на протесту мајки у Подгорици, те да је он „планирао да се након протеста јави у ЦБ“.

„Јутрос су му уручили позив везано за перформанс код Уставног суда који се одржао прије три дана. Полиција је долазила прије неки дан и у моју кућу иако нисам присуствовао перформансу. Показуји непрофесионалност и незнање“, написао је Хоџић.

(Вијести, Антена М)

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here