Насловна Политика Угљанин: Сва деца рођена у Србији биће саучесници геноцида у Сребреници

Угљанин: Сва деца рођена у Србији биће саучесници геноцида у Сребреници

2
ПОДИЈЕЛИ

Лидер Странке демократске акције (СДА) Санџака Сулејман Угљанин изјавио је да ће уколико Скупштина Србије не усвоји Резолуцију о осуди геноцида у Сребреници свако дете рођено у Србији бити саучесник у том злочину.

sulejman-ugljanin-1

Он је на конференцији за новинаре поводом 25 година оснивања СДА Санџака највише говорио о Резолуцији коју је њихов посланички клуб, уз подршку неколико посланика, предложио српском парламенту на усвајање.

Они које је бирао народ одговорни су данас да усвоје резолуцију којом ће скинути одговорност са свих будућих генерација у чије име је учињен геноцид. Ако се то не учини, онда ће свако дете самим рођењем у Србији бити саучесник у геноциду над Бошњацима“, изјавио је Угљанин.

Председник СДА Санџака опет је поновио да ће неусвајањем тог документа држава послати поруку “свим националистима које штите српска полиција и војска” да се геноцид исплати.

„Све то за нас представља опасност, јер ће ти злочинци у Бошњацима видети страно тело које треба уклонити са ових простора, а Бошњаци у војску и полицију гледати као претећу оружану силу и опасност по живот“, поновио је Угљанин.

Он је додао и да је усвајање Резолуције од круцијалног значаја за будућност Бошњака у Србији.

Њеним изгласавањем држава би пружила руку Бошњацима и показала им да имају сигурну будућност и перспективу, као и сви други грађани Србије. Ако се Резолуција не усвоји, наставља се све по старом, а Бошњацима поручује да за њих нема перспективе у овој земљи“, рекао је Угљанин и додао да ће о потезима СДА Санџака уколико њихова Резолуција не прође, размишљати отом-потом.

Поводом обележавања четврт века странке на чијем челу је од њеног формирања, 29. јула 1990. године, Угљанин је рекао да је СДА Санџака за све то време била легитимни и легални представник Бошњака и заштитник њихових права у Србији.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Interesantno je da i najstrašniji četnički zločinci tvrde da su Srbi i da su sve što su uradili uradili u ime Srba i srpstva! Pitam se da li Srbi žele da prime na sebe odgovornost za lično četničke zločine?

  2. 0
    0

    Можда је г. Угљанин и његова дјеца адреса за све муслиманске злочине у Босни и рецимо Братунцу конкретно.!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here