Насловна Политика Угљанин говори што Бакир мисли?

Угљанин говори што Бакир мисли?

2
ПОДИЈЕЛИ

Или лидер огранка СДА из Санџака прикупља личне политичке поене подгревањем приче о геноциду у Сребреници, или је добио налог да то ради.sulejman-ugljanin-1

Таман кад је Бакир Изетбеговић заћутао, Сулејман је проговорио. И то не онај из серије него овај наш, из Санџака — Угљанин.

Ако се на моменат и учинило да је тензија у Босни, после напада на српског премијера у Сребреници, покушаја Велике Британије да прогура Резолуцију о геноциду у Сребреници у Савету безбедности Уједињених нација и посете Бакира Изетбеговића, бошњачког члана председништва, Београду, попустила, ту илузију је разбио бивши министар у Влади Србије, Сулејман Угљанин.

Угљанин, који је затражио од Скупштине Србије да усвоји Резолуцију геноциду у Сребреници, отишао је и корак даље рекавши да ће, ако се то не деси, „свако дете рођено у Србији бити саучесник тога“.(?!)

Подсећања ради, Угљанин је иначе лидер санџачког огранка Странке демократске акције, коју у Босни предводи Бакир Изетбеговић, па ако се то узме у обзир, да ли је претерано питати да ли Угљанин тренутно изиграва Изетбеговићевог портпарола?

Односно, да ли је Изетбеговић по принципу „вук длаку мења али ћуд никада“ оно што мисли да каже у ствари „препустио“ Угљанину?

Гостимир Т. Поповић, политички аналитичар, подсећа да целокупан исламски фактор на простору југоисточне Европе ради веома координисано са циљем стављања целог региона под контролу.

„Ту су појединци само извршиоци налога. Нема разлике између циљева и размишљања Изетбеговића и Угљанина. У том смислу нема ни никакве разлике од Анкаре па до Бихаћа. То треба препознати и тражити начин да се демократским средствима спречи да због реализације тих циљева дође до ескалације. У тој логици нису битни, као што рекох, појединци, јер они само извршавају одређене налоге и планиране активности“, истиче Поповић.

Политиколог Горан Буџак за Спутњик наводи да стално подгревање приче о геноциду, може да има више варијанте.

„Једна од њих је и да Угљанин сада скупља додатне политичке поене и да буде како то наш народ каже „већи католик од папе. Друга опција може да буде да је добио сигнал са стране да покуша да пошто-пото прогура Резолуцијом о геноциду, у Скупштину Србије, иако су шансе да то прође минималне“ објашњава Буџак.

Сулејман Угљанин је поводом 25 година од оснивања СДА Санџак, рекао да „неусвајањем резолуције о геноциду у Сребреници Србија показује да толерише геноцид, а националистима, који уживају заштиту српске војске и полиције, шаље поруку да наставе са злочинима над Бошњацима.

„Свако дете које се роди у Србији биће саучесник геноцида, а Бошњаци ће за полицију и војску, као претећу силу, бити страно тело које треба да се уклони са ових простора. Зато је резолуција о Сребреници камен граничник за нас“, истакао је Угљанин и додао да у Србији постоје лидери који геноцид у Сребреници не називају правим именом и који су учинили све да се спречи усвајање резолуције у СБ УН.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Apsolutna je istina da ko god ne osudi zločin genocida staje u zaštitu izvršilaca: onih koji su naredili i pucali u vezane zarobljenike! Srbija mora smoć snage da se distancira cio srpski narod od četničkih zločinaca! Zločinci nikad nebi trebalo da budu predstavnici cijelog srpskog naroda!

  2. 0
    0

    Apsolutna je istina da ti „istina „nemas pojma o prošlosti.Dali ti znaš da niko baš niko od Turaka pa do poturica nikada ni jednom misli,riječi i djelom nije se izvinuo a ni distancirao od 500 (petsto)godina zločina nad Srpskim narodom.Zločina koji su u očima putopisaca tadašnje Evrope bili vrhunac nasilja i zatiranja srpskog naroda,njegove kulture ,vjere i čak danka u krvi.Uzmi „istino“pa pročitaj te putopisei kao vrhunac pročitaj Most na Drini tamo ti je nobelovac pojasnijo tehniku vladanja Turske i poturica.Dali znaš „istino“kako izgleda humana tehnika nabijanja Ćaura na kolac,dali si čula „istino“za ovu maksimu turskog i poturičkog vladanja“laje kao Vlah sa koca“.e moja jadna „istino“siguran sam da si prošla ispiranje mozga u Brozovim školama pa ti taj nauk nabijo kompleks niže vrednosti.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here