Насловна Мозаик УЕФА забранила српску заставу на утакмици између Црне Горе и Русије

УЕФА забранила српску заставу на утакмици између Црне Горе и Русије

2
ПОДИЈЕЛИ

Руководство УЕФА забранило је навијачима да на квалификационој утакмици Европског првенства 2016. између фудбалских репрезентација Црне Горе и Русије истичу симболе који су повезани са политичком ситуацијом у свету, саопштио је руководилац Сверуског удружења навијача Александар Шпригин.

d0532e85a68f34d75f2d945dc09c07e4

Утакмица ће се одржати у Подгорици у петак, 27. марта, са почетком у 20:45 на Градском стадиону, који може да прими 17 хиљада гледалаца.

„Одржан је припремни састанак на којем је делегат утакмице изјавио да је навијачима категорички забрањено да истичу заставе Доњецке Народне Републике, Србије, руску царску заставу. Свако деловање повезано са политиком биће најстроже санкционисано. Црногорска полиција се обавезала да ће контрола приликом уласка на трибине бити ригорозна“, изјавио је Шпригин, а преноси ТАСС.

„Руски фудбалски савез моли своје навијаче да мисле на дисциплинске санкције које може да уведе УЕФА, ако они буду кршили правила понашања. Већ смо добили упозорења. Ми од 2012, такорећи, ‘висимо на концу’“, истакао је Шпригин.

Шпригин је додао да ће репрезентацију Русије подржати и српски навијачи.

„Колико знамо, из Београда ће у Подгорицу доћи српски навијачи како би подржали репрезентацију Русије. Њихов број је тешко предвидети, али највероватније ће бити око 200 навијача из Србије“, изјавио је он.

Према речима председника комисије за безбедност на такмичењима Фудбалског савеза Црне Горе Драгољуба Секулића, утакмица квалификација Европског првенства 2016. између Црне Горе и Русије је спортски догађај високог ризика са тачке гледишта безбедности.

„Утакмица са Русијом је спортски догађај високог ризика. Посебно ако се узме у обзир да ће из Русије доћи велики број навијача“, изјавио је Секулић, истакавши да је строго забрањено да се на стадион уносе било какви предмети који могу угрозити безбедност.

Преузето са сајта: Руска реч

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ма треба да узму руску и окрену је наопако, па нек свирају. Требало је да узму само руске заставе и да их пола окрену наопако, а пола како треба, ето србско-руског јединства!

  • 0
   0

   ne znam sta scede srbijancima da stavljaju bilo kakve grbove na srpskoj narodnoj trobojci. srpska trobojka treba da bude zastava svih srpskih drzava, ukljucujuci i monte-nato, koja je privremeno okupirana od strane fasista.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here