Насловна Мозаик УЕФА: Албанија — Србија у Елбасану

УЕФА: Албанија — Србија у Елбасану

0
ПОДИЈЕЛИ

Дуго очекивана утакмица фудбалских репрезентација Албаније и Србије у квалификацијама за првенство Европе ипак ће се играти у Елбасану, пошто УЕФА није дала „зелено светло“ реновираном стадиону у Скадру, саопштила је данас Фудбалска асоцијација Албаније (ФСХФ).srbija albanija

Према речима портпарола албанског савеза Јона Дервишија, није у питању кашњење са радовима на стадиону „Лоро Борићи“, у који су Албанци уложили 12 милиона евра, него УЕФА не жели да се утакмица тако високог ризика игра без претходног тестирања.

„Радови у Скадру иду по плану и обећавамо навијачима да ћемо већ у новембру тамо одиграти пријатељску утакмицу са изузетно квалитетним противником“, поручио је Дервиши.

Утакмица Албанија — Србија у тамошњој јавности најављује се као најважнија у историји, с обзиром на то да Албанци имају прилику да победом изборе први пласман на првенство Европе.

Са друге стране, Србија нема шансе да се квалификује, али мотива има напретек, поготово после одлуке Суда за арбитражу у спорту из Лозане да бодове са прекинутог меча између два тима у октобру у Београду додели Албанцима.

После те одлука дошло је и до преписке двојице премијера, Едија Раме и Александра Вучића, који би према најавама заједно требало да гледају утакмицу. Вучић је тада поручио Рами да ће Србија победити на терену, без обзира на то где ће се утакмица играти.

Утакмица између Албаније и Србије игра се 8. октобра, а стадион „Елбасан арена“ има капацитет од 12.800 гледалаца.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here