Насловна Политика Радан Николић: Борци се придружују скупу против доласка терористе Тачија

Радан Николић: Борци се придружују скупу против доласка терористе Тачија

4
ПОДИЈЕЛИ

Позив Хашиму Тачију да посјети Црну Гору чин је срачунатог толерисања његове, како је саопштено из Удружења бораца ратова од 1990. године Црне Горе, криминално-терористичке прошлости зарад дневне политике.

hasim-taci-milo-dukanovic

Из Удружења су позвали чланство да се придружи протесту, који због доласка Тачија у званичну посјету Црној Гори, организује Савез удружења расељених у Црној Гори у петак испред виле „Горица“.

Хашим Тачи је за Удружење био и остао непожељна особа, која је због трговине људским органима под истрагом Европске Уније, а то што је Тачи још увијек у високој политици, умјесто на робији, нажалост свједоци о трајању политике двоструких аршина међународне заједнице и када је у питању тероризам„, каже се у саопштењу Удружења.

Према њиховим ријечима, током оружаних сукоба на Косову и Метохији 1998/1999. године, погинула су 33 припадника оружаних снага Савезне Републике Југославије из Црне Горе, “од којих је њих 26 у класичним терористичким нападима убила ОВК-а са Тачијем на челу”.

Radan-Nikolic

Подсјећамо на терор, злочине и прогон припадника српског, црногорског и другог неалбанског живља за вријеме и непосредно по окончању оружаних сукоба на Косову и Метохији током којих су нестала 44 црногорска држављанина„, додаје се у саопштењу.

Они су, у знак сјећања на погинуле саоборце и осуде неосуђеног тероризма, етничког чишћења и заташкавања ратних и поратних злочина албанаца на Косову и Метохији, позвали чланство да се придружи протесту који, због доласка Тачија у званичну посјету Црној Гори.

Како се наводи, представници Удружења ће истог дана присуствовати и заупокојеној литургији и помену жртвама коју ће служити митрополит црногорско-приморски Амфилохије са свештенством у Цркви Светог Ђорђа у Подгорици.

„Удружење никада и ни по коју цијену неће устукнти пред терором, неправдом, лажима и покушајима покоравања, ма каква сила стајала иза тога, јер би тиме изневјерили универзалне људске вриједности, своје пале саборце и Његошеву лучу коју су нам у аманет оставили наши слободарски преци“, закључује се у саопштењу.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ono što su uradili Albanci i takozvano nezavisno Kosovo Srbima na srpskoj Pokrajini Kosovu i Metohiji posle 1999. godine je anticivilizacijsko postupanje, antidemokratija. Uopšte, imajući u vidu istoriju čovečanstva, to se može porediti samo sa divljaštvom. Zločini protiv Srba i Srbije očigledno se obavljaju uz blagoslov nekih članica Evropske unije, i to onih zemalja koje imaju i najveći uticaj u ovoj evropskoj organizaciji. Da je tako, najbolje govore činjenice na terenu zbog kojih se sav iskreno demokratski svet stidi.

  Srbi su sa Kosova i Metohije proterani posle juna 1999. godine iz 314 mesta.

  Samo iz tri opštine, od ukupno 30 na KiM, nije bilo etnički očišćenih srpskih mesta . I to iz opština Leposavić i Zvečan na severu KiM i iz opštine Štrpce na krajnjem jugu KiM, mada je i u ovim opštinama bilo napada na srpska sela.

  Danas se na teritoriji Srbije nalazi 206.000 raseljenih sa KiM, kao i 16.000 na teritoriji Crne Gore (podaci UNHCR).

  Albanci su od 1999. godine do sada srušili i zapalili 155 srpskih crkava i manastira. Pet crkava je u potpunosti izbrisano sa lica zemlje. Crkva Svete Trojice u centru Đakovice je potpuno uništena, a na tom mestu je danas park u čijem centru su separatisti podigli spomenik Majci Terezi. Uništene su seoske crkve u Petrovcima kod Kosovske Kamenice i u selu Kraljevica kod Podujeva. Uništena je crkva u centru Suve Reke i crkva Svete Trojice u Velikoj Reci kod Vučitrna. Na tim mestima nije ostalo ni traga koji bi podsećao da su tu nekada bile srpske pravoslavne svetinje.

  Albanci su od juna 1999. godine do sada ubili 1004 Srba a da niko za te zločine nije odgovarao.

  Od juna 1999. do sada, Albanci su u potpunosti uništili 21.122 srpske kuće i 935 stanova.

  Srbi su do sada podneli 41.300 zahteva Kosovskoj agenciji za povratak uzurpirane imovine od strane Albanaca, ali ni jedan odsto tih zahteva nije rešen.

  Do kraja 31. 12. 2012. godine, Kosovska agencija za privatizaciju je prodala 1.358 srpskih preduzeća od kojiih nijedno nije mogao da kupi Srbin, niti je u jednom tom preduzeću ostao zaposleni Srbin, niti je zaposlen nakon “privatizacije”.

  Od 1999. godine do sada, Albanci su na dve trećine teritorije KiM (ukupna površina 10.886 km2) u potpunosti uništili većinu srpskih grobalja i u njima više od 10.000 spomenika, što je vandalizam nečuven u civilizovanoj Evropi. Na Metohiji i centralnom Kosovu samo su dva srpska groblja ostala čitava.

  Ni u jednom gradu južno od Ibra nije ostao nijedan spomenik iz srpske istorije. Albanci su srušili spomenike Knezu Lazaru, Vuku Karadžiću, Petru Petroviću Njegošu… i polomili sve biste srpskih pisaca ispred škola. Nije ih bilo sramota da sruše spomenik Dositeja Obradovića koji je svoj prosvetiteljski rad obavljao i među Albancima u okolini Skadra, podučavajući pismenosti albansku decu na njihovom jeziku kojeg je iz tog razloga i sam naučio. Uništili su spomenik Petru Petroviću Njegošu, srpskom pesniku koji je opevao najvećeg nacionalnog junaka Albanije (srpskog porekla) Đurđa Kastriota Skenderbega i svojom poezijom upućivao na bratske veze Srba i Albanaca: “Što je Bosna i po` Arbanije / vaša braća od oca i majke.” Uništili su spomenik Milošu Obiliću, kojeg je opevao i albanski narod, čuvajući do dvadesetog veka uspomenu na srpskog junaka uz kojeg su se njihovi preci borili protiv sultana Murata.

  Srušili su i spomenik narodnim herojima Bori Vukmiroviću i Ramizu Sadiku u Prištini. U selu Nerodimlje, kod Uroševca, posekli su 1999. godine spomenik prirode – bor Cara Dušana kojeg je on tu svojom rukom zasadio 1336. godine. Nije im smetala činjenica da je Car Dušan silni bio i njihov car – car Srba, Grka i Arbanasa.

  Ni u jednom gradu južno od Ibra danas nema ulice sa srpskim imenom, pa se pitamo kakvu to multietničnost grade Albanci i Priština?

  Do sada se na KiM vratilo samo oko 2.700 Srba u pedesetak sela, uglavnom u Metohiji.

  Danas je na KiM preostalo još oko 125.000 Srba koji žive na svega 22% teritorije KiM.

  U ovom trenutku traga se za 525 kidnapovanih i nestalih Srba i drugih nealbanaca.

  (Zoran Vlašković – Fond Slobodan Jovanović)

 2. 0
  0

  . Samo pazi na se i dobro čuvaj dušu svoju, da ne zaboraviš onijeh stvari koje su vidjele oči tvoje, i da ne izidu iz srca tvojega dokle si god živ; nego da ih obznaniš sinovima svojim i sinovima sinova svojih

  Peta knjiga Mojsijeva – 4. glava.9

 3. 0
  0

  Albanci su od juna 1999. godine do sada ubili 1004 Srba a da niko za te zločine nije odgovarao.

  Od juna 1999. do sada, Albanci su u potpunosti uništili 21.122 srpske kuće i 935 stanova.

  A zašzo bi odgovarali to su bili samo Srbi,a ko je danas Srbin na Kosovu i Metohiji to je manje nego obična divljač,zato ovi dični Crnogorci i ugošćavaju ovog „visokog“ gosta,kako kaza ona avetinja od prolaznika vodimo samostalnu spoljnu politiku,koji umni invalidi i debili.
  Medjutim vazno je da naši protestvuju protiv progona u Evropi, samo ko je na listi za ostrel još nije jasno.,dzelati pokušavaju da peru ruke žrtvama koje su sami proizveli,isto onako kao je bilo na Kosovu i Metohiji i sami su sebi podigli spomenik kao potvrda zločina koji su napravili.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here