Насловна Колумне У(д)бачени ликови

У(д)бачени ликови

У(д)бачени ликови инсталирани у сȃм врх грађанског покрета слободних? Па може ли, сто му громова, и то бити? Шта кажеш ти, Дедалусе, пасји скоте? Је ли наш народ такав, те чим спази и најмању прилику за `уфотељењем`, одмах, без проблема, изда?... А Дедалусе, велиш да ће показати вријеме, то мајсторско решето?...

9
Фото: Одупри се - 97000

Пише: Сибин

Дакле, субота није била резервисана само као дан за културу, већ је била и дан за упражњавање слободне шетње, која у мирној изведби демонстрира друштвено стање у којем, све су прилике, многошта дозлогрдило, што је и за очекивати, па би било ненормално да није тако. Је л тако?

Али, ове суботе грађани позвани да остану кући, организатори ОДУПРИСЕ поручили да ће демонстранте већ о свему благовремено обавијестити, шта и како даље са тим шетњама и другим формама покренуте буне противу тридесетогодишње партократије.

Дакле, мирни протести & благовремено информисање… Хм, много тога је, зар не, било некако у тону помиреног, те благог и готово анемичног, одвећ утишаног, разводњелог и подијељеног у неколике колоне, тако да смо имали и паралелне бонус протесте у издању мр алексе ћаки бечић лекија, као и дискурзирање „мејнстримаша“ вијести, који су као што је било и за очекивати фурали своју отрцану причу о држању на правој страни историје, бек ту блек деведесете, либерали, ојсвијетла оли свитат, итд…

Океј, ваљада демократија као таква иште да се разлике истакну, њихово јединство разбарјачи тако што ће се напросто исфорсирати без остатка, па опет, у нас је управо то довело до – чега?

Знаш како, тешко је рећи, јер се заиста није учињело ништа а дикеј је већ препознао и прозвао и чак именовао – „уљеза у прашину“ Фокнер

У(д)бачени ликови инсталирани у сȃм врх грађанског покрета слободних? Па може ли, сто му громова, и то бити? Шта кажеш ти, Дедалусе, пасји скоте? Је ли наш народ такав, те чим спази и најмању прилику за `уфотељењем`, одмах, без проблема, изда?… А Дедалусе, велиш да ће показати вријеме, то мајсторско решето?…

Аха, стиже вијест да се субота одлаже до даљњег. Мада, није искључено прибјегавање мини (импровизованим) протестима, дуж Црне нам Горе, одупирање у виду секундарних трзавица, препадање и прекидање саобраћаја, звиждање и окупљање ту и тамо…

Међутим, хоће ли то моћи ишта конкретно помјерити са тачке гдје таворимо? Е па ту сам вам, господо, тврд скептик! Ако се у мрачно ништа обурда ОДУПРИСЕ протести у главном граду, суботом, као што је пропала идеја о радикализацији истих и непомјерање са трга до испуњења захтјева, од других, минијатурних, набрзину изнуђених и недовољно добро осмишљених, ама никакве вајде, вјероватно до стопосто мрка капа. Јер, кад елан издуши и свако почне мислити хладне главе, протести се сами од себе угасе.
Јер, или јуриш или ништа! Пети октобар није био догађај цвијећа и љубави, о којој Ди џеј Жекс ових дана прдњави са ружичастом миксетом.

 

Прочитајте још:

У се и у своје кљусе

9 КОМЕНТАРИ

  • 4
   4

   Sana,драга,када ћете ви зомбији из ДФ-а скапирати да се ова држава не може поправити.НДЦГ је прављена да геополитички буде антисрпска и антируска и таква ће док траје карактером и остати.

   А 5-ти октобар,посерам вам се у њега јопет, био је увод у 21 мај.Уосталом,питај НАТО промотера Меда за чије је нане здравље био на недавним протестима у БГ,а који опет у хаосу улице треба да руше легитимну власт у Србији.

 1. 3
  4

  Srbi da se sloze i okupe javno! Niko drugi jer svima je dobro i potaman. Nema nacionalnog programa niti vodje, to je jasno. Srbe je uglavnom izdala opozicija. Dakle,trazi se jedinstvo Srba i trazi se casni Srbin Vodja!

 2. 2
  1

  [email protected] ti stvarno otkrivaš. toplu vodu. Kao ne znamo da je NCG stvorena kao antisrpske isto kao Ukrajina kao anti ruska. Toliko i mi zombiji iz DF znamo moj genije. Nego ona je i naša država a i država naših potomaka kao i predaka tako da je popravljati moramo. Drugo mi smo isuviše mali da menjamo (ovo je moje lično mišljenje Djo Ma jer je po mišljenje ne idem nigde a da podržavam „zombiran“ DF – podržavam) geopolitičke odnose u svijetu a koliko će ovaj raspored snaga trajati ne znamo. Tako da u okviru toga moramo tražiti rješenje za nas Srbe. Što se 5 oktobra tiče možemo o tome misliti što god hoćemo ali mi Srbi moramo poštovati političku volju naroda u Srbiji i saradjivati sa vlašću u Srbiji ma šta o njoj mislili. Što se Meda tiče on tu obavezu nema jer je Crnogorac. On je naš politički partner i nacionalno i ideološki različit. Mi to poštujemo. A šta ti i tebi slični o tome mislite nas ne zanima. Niti nas zanimaju druge partije osim kao eventualni politički saradnici. Eto toliko. I nemoj da si toliko opsednut DF om pogledaj oko sebe stiglo je proljeće čak i u Blok….

  • 0
   0

   Sana,драга,нико не критикује политику ДФ-а већ резултате.А резултати су,па,никакви.Нема их.И то,опет, не би било предметом спора да се сво ово вријеме ти никакви резултати не ломе преко колективних права и положаја српског народа у НДЦГ .У крајњем,чекајући фамозну поправку Државе која никако да се деси сочавамо се са ситуацијом у којој су Срби у НДЦГ заробљени партијским интересом ДФ-а баш као што је ДПС заробио црногорску државу својим партијским интересом.

   Апропо ПЗП-а,недавни фијаско на локалу показује да је политика помирења Срба и Црногораца која фигурира као политички темељ Фронта – иако ту и даље никоме није јасно ко се са с ким свађао – неконкурентна,превазиђена и потпуно промашена.Тим прије што партија,ПЗП дакле,која треба да представља националне Црногорце нема никакав значајан проценат у црногорском бирачком тијелу (највјероватније не више од 1 до 2%) па самим тим ни лргитимитет да исте „мири“ са Србима – ако је до мирења.Питање које се намеће само од себе је – на чијој онда грбачи ти људи сједе у црногорском парламенту или,још горе, у парламентарној скупштини војног савеза који је убијао Србе?

   То,као, не треба да се тиче Срба?Срби то треба да поштују,а да ништа не питају?

   У том смислу, да ће НСД морати добро да начуљи уши шта има да каже званични Београд,мораће :).

   Ајд’,прољеће с тобом…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here