Насловна Политика УЦГ: Министре, дајте оставку!

УЦГ: Министре, дајте оставку!

1

Уједињена Црна Гора, већ трећи пут у последњих мјесец дана, упозорава јавност да стање у здравству представља праву слику упропашћеног система и општег хаоса који влада у држави. Поновићемо и опет – нестручни и некомпетентни људи воде Министарство здравља! Да би се излијечила болест, морамо лијечити узрок, а не последице, саопштили су из УЦГ.

„Последице последњег случаја су скандалозне. Не бисмо потрошили ни слово вишка да појединац не одговара за слом система. Слажемо се да је неопходно утврдити појединачну одговорност у сваком случају, одговорност медицинске сестре, доктора или начелника када се замијени један нови живот са другим, беба за бебу, непажња за пажњу. Али! Ко зна који пут напомињемо – одговорност је министра и Министарства здравља, одговорност је и менаџмента здравства!“, нагласили су из УЦГ и додали:

„Јавно питамо, посебно сад након нашег трећег обраћања и изношења у јавност претходних бесмислица и грешака – докле ћете, министре, да своје грешке кријете кажњавајући само друге? Нема те предизборне кампање која је вриједна скривања и пребацивања одговорности на мање одговорне“.

Напомињу да Уједињена Црна Гора жели одговорно друштво и те да су спремни да се за њега боре.

„Почнимо од живота, од новог живота, од здравства. Наши високи функционери су љекари, који знају како да се изборе са овим недаћама које, страх нас је, намјерно правите и остављате иза вас.

Позивамо јавност да не дозволи да овако велики пропусти прођу без адекватних реакција. Али позивамо и на, можда и најважније, заједничку борбу за живот свих нас“, нагласили су из Уједињене Црне Горе.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here