Насловна Мозаик Убијени вођа ветерничког клана Ненад Опачић и његова супруга

Убијени вођа ветерничког клана Ненад Опачић и његова супруга

0
ПОДИЈЕЛИ

Вођа ветерничког клана Ненад Опачић и његова супруга убијени су ноћас у Новом Саду, у Улици браће Дробњак код броја 16.

opacic

Како се названично сазнаје, брачни пар је био у посјети кумовима, у новосадском Новом насељу, а када је са супругом изашао на улицу и кренуо ка колима сачекали су их нападачи и у њих испалили десетак хитаца.

Како је речено у новосадској полицији, Опачић и његова супруга убијенио су између 0.00 и 0.15 часова у Улици браће Дробњак.

Према информацијама из новосадске полиције, одмах након убиства полиција је блокирала град. Ненад је на лицу мјеста остао мртав, док је његова супруга преминула на путу за болницу.

Позивајући се на очевице, РТ Војводина, наводи да је убица гурао бицикли и да је носио фантомку, а да је на Опачића и његову супругу пуцао испред улаза у зграду.

Опачић је ухапшен у „Сабљи“ 2003. године. Пресудом је потврђено да се као шеф ветерничке групе бавио препродајом наркотика, као и да је био сарадник земунског клана у неколико случајева отмица и изнуде.

За вријеме суђења, зашиљеном четкицом за зубе напао је заштићеног свједока Миладина Сувајџића – Ђуру Мутавог.

Опачићево име везује се за многа имена из свијета политике. Са Вуком Драшковићем је 1990. организовао митинг у Сремским Карловцима. Био је пријатељ са Ненадом Чанком, а чувао је Миодрага Исакова и Гордану Чомић. Познавао је и Зорана Ђинђића, кога је после бомбардовања 1999. дочекао на аеродрому у Сурчину.

На суђењу је изјавио да је политички затвореник јер је Душан Михајловић желио да се освети Чанку и зато је тражио његову смјену послије убиства премијера.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here