Насловна Политика Убијен студент током сукоба на универзитету у Каиру

Убијен студент током сукоба на универзитету у Каиру

0
ПОДИЈЕЛИ

police

Један студент је убијен, а петоро је ухапшено током сукоба који су избили између присталица свргнутог египатског председника Мохамеда Морсија и безбедносних снага на универзитету ал-Азхар у Каиру, пише данас државни лист „ал-Ахрам“.

Како је известила државна новинска агенција МЕНА, снаге безбедности упале су касно синоћ на универзитет у настојању да сузбију демонстранте који су запалили дрвеће испред кампуса, тражећи да се ослободе студенти ухапшени током ранијих сукоба на истом простору.

Студент је погођен у главу хицем из ватреног оружја, наводи лист „ал-Ахрам“, истичући да су студенти бацали каменице и цигле на припаднике снага безбедности, пренео је Ројтерс.

Морсијеве присталице често протестују на простору универзитета, који се налази у истом предграђу Каира као и џамија Раба ал-Адавија, где се налазио камп присталица бившег председника који су насилно растуриле снаге безбедности 14. августа, при чему је страдало више хиљада људи. Морсија је с власти свргнула војска 3. јула, после масовних демонстрација против његове власти, а тај догађај изазвао је талас насиља у земљи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here