Насловна Друштво „Убице невидљивог“ Ф-117 на трибинама у Грбљу и Никшићу

„Убице невидљивог“ Ф-117 на трибинама у Грбљу и Никшићу

2
ПОДИЈЕЛИ

Поводом годишњице обарања „невидљивог“ Ф-117, Матица Боке, Мировни покрет „Не у рат – не у НАТО“, Братство православне омладине Црне Горе и ветерани 63. Падобранске бригаде организују у недјељу, 29. марта трибину „Да се не заборави“, која ће се одржати у каноници горногрбаљског села Сутвара.

plakat-1

Гости на трибини биће посада 3.ракетног дивизиона 250. ракетне ПВО бригаде која је оборила Ф117 Ноћни соко на челу са потпуковником Ђорђем Аничићем.

Ђорђе Аничић био је замјеник команданта 3. ракетног дивизиона, помоћник руковаоца гађања у борбеној послузи која је за вријеме НАТО бомбардовања 1999. године 27. марта у 20.42 оборила авион Ф-117А Ноћни соко. Авион је пао у атар сремског села Буђановци. Авион је оборен ракетним системом С-125 Нева. Трећи ракетни дивизион је оборио и Ф-16 који је пао у рејону села Накучана код Шабца.

На трибини која ће почети у 19 часова биће приказан и краткометражни документарни филм о активностима Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“, а учесници трибине биће предсједник овог покрета, Гојко Раичевић и предсједник УО Матице Боке, Жељко Комненовић.

Ову трибину имаће прилике да виде и Никшићани у понедјељак, 30. марта, када ће се у Парохијском дому у Никшићу, представити чувена посада на челу са потпуковником Аничићем.

Трибина у Никшићу почиње у 19 часова. Осим гостију из Србије, учествоваће и предсједник Мировног покрета „Не у рат-не у НАТО“ Гојко Раичевић и предсједник НВО За заштиту и планирање породице Марко Ковачевић. У склопу трибине, биће приказан и краткометражни документарни филм о активностима Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“.

 

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here