Насловна Мозаик У Тел Авиву постављени „зомби семафори“

У Тел Авиву постављени „зомби семафори“

Телавивска општина је инсталирала "зомби семафоре" ове недеље, како би се смањила опасност да возила налете на непажљиве пјешаке на прелазима

1
semafor
Зомби семафор, фото: Pixabay

Тел Авив је предузео прве кораке да помогне пјешацима којима одвлаче пажњу мобилни телефони, уградивши сигнална Лед свијетла на пјешачким прелазима.

Телавивска општина је инсталирала „зомби семафоре“ ове недеље, како би се смањила опасност да возила налете на непажљиве пјешаке на прелазима.

Томер Дрор из општине Тел Аивив-Јафа, задужен за одјељење управљања саобраћајем, рекао је да је циљ смањење несрећа које изазивају „пјешаци усредсређени превише на своје мобилне телефоне, а мање на саобраћај око њих“, преноси Б92.

Слични системи се већ користе у Аустралији, Сингапуру и Холандији. Светиљке су за сада уграђене на само једној раскрсници у централном дијелу Тел Авива, али општина намјерава да их постави на другим мјестима, ако се покажу као дјелотворне.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Одлична идеја, када му се упали зелено светло пешак може крочити на пешачки прелаз. Чудо да се тога нису сетили у неком комитету Европске Уније. Ја бих ту поред зеленог светла уградио и једну јаку сирену, која ће означити када зомби пешаци могу да пређу раскрсницу.
    Сада је дата идеја Дамиру Окановићу да допуни Закон о безбедности саобраћаја Србије. Тако што ће прописати поступак преласка зомбија преко пешачког прелаза. Фала богу, зомбија и куваних жаба у Србији има доста, тако да ће Зомби пешачки прелази достигнути велику популарност.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here