Насловна Поглед У сусрет Новој години астрономски хонорари на рачун народа!

У сусрет Новој години астрономски хонорари на рачун народа!

2
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Aна Лукић

Као да грађани Црне Горе имају много разлога,да прославе годину на измаку пуну политичких турбуленција, сплетки, подметачина, убистава и рецесије. У ту част одржаће се многобројни концерти, наравно не о трошку политичке елите, тајкуна, криминалаца и осталих протагониста црногорске криминалне стварности већ из џепа презадуженог народа.

Црна Гора није плодно тло за остваривање не само жеља, него и основних хуманитарних иницијатива. Сваким даном смо свједоци све више апела за помоћ обољелoj дјеци, као и социјално угроженим категоријама, али држава нема довољно средстава за то, а данас се већ помињу вртоглаве цифре за гостовања пјевача из региона. Црногорци су по питању новца најгалантнији, а пјевачи то изгледа воле.

И ове године у Црној Гори ће се наћи естрадни “крем” попут: Здравка Чолића, Саше Матића, Драгане Мирковић, Жељка Јоксимовића, Северине, Хариса Џиновића, Дина Мерлина, Марије Шерифовић, Лепе Лукић и многих других. С обзиром да већина пјевача са овог списка само за дочек- 31. децембра узима између четрдесет и осамдесет хиљада евра, а поједини имају заказане двије, а неки чак и све три ноћи (дочек и двије репризе ). Тако да збир хонорара ових извођача, за три дана досеже до невјероватних милион евра. „Народу само хљеба и игара“? У црногорском случају може и – игара без хљеба.

Можда се само враћају дугови, из изборне кампање ДПС-а, гдје су их многи афирмисани пјевачи подржали. Свима је познато да се Здравко Чолић, након концерта одржаног на Цетињу, укључио у кампању ДПС-а, изјавом: “Хвала градоначелнику и граду, што су позвали моју екипу и желим много успјеха на наредним изборима, то морам рећи јер смо пријатељи и да идемо неким сигурним кораком, како кажу ја сам увјек био засигурне кораке“. Такоће Здравко Чолић на рачун старог пријатељства, у 2017. годинуси гурним кораком ући тежи за четрдесет хиљада евра.

Пун рачун- дуга љубав!

У земљи парадокса може све, тако да је боље да напунимо већ пуне новчанике политичке и друге елите, него да саградимо вртиће, дјечија игралишта, помогнемо незбринутој дјеци, самохраним мајкама. Неопходно је порадити и на подизању свијести људи у свим ,а не само у руралним предјелима Црне Горе.Ако се за Америку каже да је земља у којој је све могуће, за Црну Гору се дефинитивно може рећи да је земља у којој ништа није немогуће!

Питање које треба да поставимо прије свега сами себи је: „Куд` плови овај брод?“ у коме вода пробија са свих страна? Једно је сигурно: броду који нема циљ, ниједан вјетар не одговара.

Узалуд скупи пјевачи и грандиозни ватромети !!!
Срећна вам Нова 2017. година грађани Црне Горе!

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here