Насловна Друштво Ауторско вече Бранка Станковића у Сутомору

Ауторско вече Бранка Станковића у Сутомору

1

 Најнаграђиванији српски новинар Бранко Станковић, уредник популарне документарне емисије „Квадратура круга“ на РТС-у, гостоваће вечерас (субота) у Сутомору у оквиру програма јубиларних, двадесетих „Дана Заграђа“, једине тамошње културно-забавне манифестације.

 Ауторско вече Бранка Станковића одржаће се у башти ресторана „Тајне мора“ (бивши ресторан „Хај Нехај“) који се налази на магистралном путу Сутоморе- Петровац, са почетком у 20. 30 сати, а организатори су НВО „Дани Заграђа“ и Удружење „Космет“.

 branko stankovic novinar

Станковић је академик филмске умјетности и наука, и осим у Србији,важи и за најнаграђиванијег новинара у региону.

Током његове вечери биће приказана два филма чији је Станковић аутор.  Најприје филм – „Зло је било јаче“, за који је прошле године добио Гран при на међународном филмском фестивалу документарног филма „Златна буклија“ у Великој Плани.

Документарац „Зло је било јаче“ је филм о сарајевским Ромеу и Јулији. Филм о херојима Бошку Бркићу и Адмири Исмић, чија деветогодишња љубавна веза којој се дивило цијело Сарајево је окончана на најтрагичнији могући начин, у паклу грађанског рата који је задесио Босну и Хецеговину.

bosko i admira, grob u Srbiji

Други Станковићев филм који ће бити приказан, под називом „Гвоздени пук“, свједочи о најелитнијем пуку српске војске.  Од сто пукова, колико их је било у српској војсци за вријеме Балканских ратова и Првог свјетског рата, само је један добио назив „Гвоздени пук“. Његов дио била је и чувена српска хероина Милунка Савић.

 milunka savic

Aуторско вече Бранка Станковића у оквиру популарне љетње манифестације „Дани Заграђа“ почиње вечерас у 20. 30 часова, а гости прослављеног новинара су есејиста из Ужица Андрија Терзић и пјесници из Бара и Вирпазара, Невен Милаковић и Светозар Ђуришић. Водитељ програма је новинар Миленко Јовановић.

 

 

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here